Šport
662 ogledov

Koliko zaslužite v primerjavi z Ronaldom?

cristiano ronaldo lionel messi EPA
Cristiano Ronaldo pri madridskem Realu na teden zasluži okoli 350 tisoč evrov. Vas zanima, koliko zaslužite v primerjavi z njim?

Pri britanskem medijskem velikanu BBC vam ponujajo možnost, da primerjate svojo plačo (kliknite tu) z največjimi nogometnimi zvezdniki, za vas pa smo izračunali, koliko pred plačilom davka zasluži povprečen Slovenec v primerjavi z največjim zvezdnikom evropskih prvakov.

Ronaldo - eno leto, vi - 874 let

Pri BBC-ju so pridobili podatke o povprečni bruto plači za Slovenijo, ta naj bi znašala 18.300 evrov. To vsoto bi Cristiano Ronaldo zaslužil v pičlih 12 minutah, navaden Slovenec pa bi potreboval 874 let za vsoto, ki jo portugalski zvezdnik dobi v enem letu. Če bi začeli varčevati leta 1141, bi pravkar prišli do tega zneska. Če se bi za varčevanje odločili zdaj, boste Portugalca ujeli leta 2889. Srečno! Seveda Ronaldo še precej več denarja pridobi s sponzorskimi pogodbami, zato bi bilo dobro, da si omislite tudi kakšnega pokrovitelja.

Da bi pri Realu pokrili strošek, ki ga prinaša Ronaldova plača, bi morali na leto prodati 196.226 "originalnih" dresov z imenom Ronaldo na hrbtu.

Če bi služili od leta 1017, bi zdaj ujeli Messija

Lionel Messi bi za letno plačo povprečnega Slovenca potreboval deset minut, slednji pa bi njegov letni zaslužek ujel zelo kmalu, če bi plačo služil od leta 1017. Morda bi pomagalo, če bi bili v tem letu na dvoru vladarja Anglije Knuta Velikega. Ta se je poročil z Emmo iz Normandije, Anglijo pa razdelil na pokrajine Wessex, Mercia, East Anglia in Northumbia. Seveda bi ujeli jackpot, če bi vam Knut v upravljanje podarili eno izmed omenjenih ozemelj. 

Sodobnega argentinskega kralja, če zanj proglasimo Messija, boste z njegovo letno plačo ujeli po 998 letih. 

Komentarjev 1
  • marabunta 15:23 06.februar 2015.

    še en dokaz, kako je svet butast....