Šport
186 ogledov

"Žal mi je, da ne poteka komunikacija z ministrico"

Rado Pišot Suzana Kos Rado Pišot
Treningi in tekme so od danes znova dovoljeni vrhunskim registriranim športnikom, vadba z določenimi omejitvami pa tudi rekreativnim.

Rado Pišot, predsednik državnega strokovnega sveta za šport, je pozdravil odločitev vlade in obenem izrazil upanje, da bodo sprejeti ukrepi trajnejši, "saj je šport rešitev težav in ne problem".

"Pomembno je, da smo v sodelovanju z zdravstveno stroko spremenili semafor ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa v različnih fazah tako, da omogoča dolgoročno odpiranje športa na zunanjih površinah. Tako omogoča brezkontaktne športe, tudi denimo tenis, v črni fazi. Že v rdeči pa je dovoljen šport mladih, tudi tekmovalni za registrirane kategorije od kadetov naprej," je najpomembnejši spremembi, ki sta se zgodili prejšnji petek in veljata od danes, izpostavila direktorica direktorata za šport na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) Mojca Dopupona.

Vlada na Brdu pri Kranju, Janez Janša Nov odlok Šport Od ponedeljka številne spremembe na področju športa

Tako Dopupona kot Pišot sta tudi pozvala športne organizacije k spoštovanju ukrepov zdravstvene stroke in Nacionalnega inštituta za javno zdravje, da bo šport ostal odprt tudi naprej. Že doslej pa sicer ni bilo veliko težav s spoštovanjem ukrepov ter je bilo ugotovljenih zelo malo kršitev v športu.

Novice: Interpelacija šolske ministrice: "Simona Kustec je tragična figura" - Vlada RS Simona Kustec | Avtor: Vlada RS Vlada RS
"Potem ko smo bili večkrat priča nesmislom in nepotrebnim zapletom, pa moramo biti danes tudi zadovoljni, saj zadnje odločitve vlade obetajo veliko boljše razmere za slovenski šport in končno tudi ponoven zagon športa mladih," je dejal Pišot.

"Gotovo bi bilo lahko tudi boljše, predvsem ukrepi bolj enostavni in jasni. Iskreno upam, da bodo predvsem trajnejši. Želel bi se zahvaliti vsem, posebej bi izpostavil direktorat za šport, ki mu je vendarle uspelo s skupnimi, strokovno argumentiranimi predlogi. Žal mi je sicer, da ne poteka komunikacija z ministrico Simono Kustec in iskreno upam, da bo tudi ta v bodoče boljša," je še pojasnil Pišot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.