Šport
29 ogledov

Konec niza za Detroit in Muršaka

detroit red wings nicklas lidstrom liström lidstroem Reuters
Moštvo Detroit Red Wings je doživelo prvi domači poraz po 112 dneh. V Joe Louis Areni je po streljanju kazenskih strelov tokrat zmagal Vancouver.

Detroit je bil na domačem ledu neporažen vse od 3. novembra, tokrat pa so Rdeča krila le morala priznati premoč Vancouvru. Ta je podaljšek izsilil le 16 sekund pred koncem tekme, ko je zadel Daniel Sedin. Rekordni niz Red Wings se je tako končal pri 23 zaporednih domačih zmagah.

"Niz je več kot impresiven," je po prvem domačem porazu v skoraj štirih mesecih dejal trener Detroita Mike Babcock in dodal: "To je velika stvar, ne glede na obdobje ali pa nekatera moštva v preteklosti. Tega podviga ni mogoče primerjati z ničemer. To je izjemna reč za Detroit in res smo ponosni, da nam je uspelo doseči ta rekord."

Pri podvigu je sodeloval tudi slovenski napadalec Jan Muršak. Ta je proti Vancouvru odigral deseto tekmo v sezoni, na ledu pa je prebil nekaj več kot pet minut. V statistiko se ni vpisal in tako ostaja pri dveh podajah v tej sezoni.

Ostali rezultati:

Toronto Maple Leafs : San Jose Sharks       1:2
Carolina Hurricanes : Anaheim Ducks 2:3*
Florida Panthers : Minnesota Wild 2:3*
Nashville Predators : St. Louis Blues 2:3*
Winnipeg Jets : Tampa Bay Lightning 4:3
Chicago Blackhawks : Dallas Stars 1:3
Calgary Flames : Phoenix Coyotes 3:4*
Edmonton Oilers : Philadelphia Flyers 2:0

* – kazenski streli
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.