Šport
22 ogledov

Muršak sodeloval pri rekordu Detroita

detroit red wings hudler Reuters
Največ pozornosti na sinočnjih devetih tekmah severnoameriške hokejske lige NHL je bil deležen dvoboj Detroita in Dallasa. Rdeča krila, dobrih šest minut je igral tudi slovenski hokejist Jan Muršak, so namreč dosegla rekordno 21. zaporedno zmago na domačem terenu. Detroit je sinoči zmagal s 3:1.

Gledalci v dvorani Joeja Louisa že tri mesece niso videli drugega kot uspehe Detroita. Ko je bilo jasno, da zmaga Rdečim krilom tudi tokrat ne bo ušla, je vseh 20.500 navijačev v zadnji minuti s stoječimi ovacijami nagradilo domače junake. Do te tekme si je Detroit prvo mesto po številu zaporednih zmag doma delil s še dvema kluboma: v sezoni 1929/30 je bil tako uspešen Boston, leta 1976 pa Philadelphia.

Temelje za nov uspeh sta z goloma že v prvi tretjini postavila Henrik Zetterberg in Brad Stuart, v zadnji je na 3:0 povišal Jiri Hudler, Adam Burish pa je z golom pol minute pred koncem preprečil še popolnejši večer domačim in poskrbel vsaj za častni zadetek. "Bilo je fantastično, še posebej ob koncu, ko so nam gledalci vzklikali. Izjemen občutek," je po tekmi rekordne trenutke podoživel Zetterberg.

Slabše je šlo branilcem naslova iz Bostona. Na svojem terenu so morali priznati premoč Rangerjem iz New Yorka, dosegli pa niso niti enega gola. Za četrto zaporedno zmago Newyorčanov ima veliko zaslug tudi Henrik Lundqvist z 42 obrambami, sedmič v sezoni ni prejel gola. Deveti poraz zapored pa so doživeli hokejisti Chicaga. Tokrat so bili boljši igralci iz Nashvilla, za tesno zmago je poskrbel Ryan Ellis v zadnji tretjini.

Zvezdnik New Jerseyja Ilija Kovalčuk je upravičil svoj status na tekmi v Buffalu in skorajda sam premagal domače, saj je sodeloval pri vseh štirih golih, trikrat je zadel, enkrat pa podal. Vratar Martin Brodeur je zbral 29 obramb. Še bolj razpoložen je bil vratar Calgaryja Miikka Kiprusoff: na tekmi s Torontom se je ustavil pri 41 obrambah, kar je bilo ob razpoloženih soigralcih v napadu dovolj za prepričljivo zmago s 5:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.