Šport
28 ogledov

Na tekmi zvezd NHL 21 golov

marian gaborik nhl all stars 2012 ottawa Reuters
Najboljši hokejisti v severnoameriški ligi NHL so vikend zvezd v Ottawi končali s tekmo All Star. Pomerili sta se moštvi Zdena Chare in Daniela Alfredssona, uspešnejši pa so bili igralci 206 centimetrov visokega slovaškega branilca, ki so slavili z 12:9.

Tekma zvezd nima posebnega tekmovalnega naboja, saj je vse podrejeno šovu in navijačem, ki lahko uživajo v potezah skoraj vseh najboljših igralcev najmočnejše lige na svetu. Tokrat so pogrešali le poškodovanega Sidneyja Crosbyja in Aleksandra Ovečkina, ki se je sam odpovedal nastopu, potem ko ga je vodstvo lige kaznovalo s tremi tekmami prepovedi zaradi udarca tekmeca.

Dvoboj brez poudarka na obrambi in brez kazenskih minut – sodniki pa so, precej presenetljivo za takšne revialne tekme, prisodili celo kazenski strel, a ga je prvi strelec lige Steve Stamkos zapravil – so na koncu dobili "gostje", ekipa slovaškega zvezdnika Zdena Chare. Slednjemu so soigralci na eni in drugi strani omogočili tudi zadetek, medtem ko je kapetan "domače" zasedbe, sicer zvezdnik ekipe gostiteljev tekmovanja Ottawe Daniel Alfredsson, zadel dvakrat. A vse skupaj ni bilo dovolj za prestižno nagrado MVP za najkoristnejšega igralca tekme – ponavadi jo podelijo igralcu zmagovitega moštva in tokrat jo je za tri gole dobil Marian Gaborik.

Stamkos je z 32 goli prvi strelec lige, v Ottawi pa je ostal brez zadetka. Ob kazenskem strelu je poskušal s podobno ukano kot večer prej na tekmovanju v hokejskih spretnostih, z obratom za 360 stopinj, zmesti vratarja Jimmyja Howarda, a mu ni uspelo. "Zmanjkalo mi je potez. Poskušal sem pokazati nekaj lepega in se zabavati, a se ni izšlo," je dejal Stamkos.

 

Gaborik je postal 16. igralec v zgodovini teh tekem, ki je zadel vsaj tri gole, prvi po Ricku Nashu leta 2008. Še posebej pa je bil zadovoljen, ker je dva gola zadel že v prvi tretjini, ko je bil v golu tekmecev njegov soigralec iz moštva New York Rangers Henrik Lundqvist. Hokejista sta se pred tekmo prek socialnega omrežja Twitter prijateljsko zbadala, ker Šved v svoji ekipi ni želel Slovaka, ta pa mu je na dvoboju vrnil z zadetkoma. "Vedno mu je težko zabiti gol. Vesel sem, da mi je uspelo dvakrat, a še vedno je eden najboljših vratarjev na svetu," je po tekmi dejal Gaborik.

Potem ko je bila tekma večji del izenačena, je odločitev padla sredi zadnje tretjine. Chara in soigralci so v minuti in pol dosegli tri gole ter skupno z delnim izidom 6:3 postavili temelje za končno zmago. "Nekoliko sem bil presenečen, ker sem imel toliko prostora, pa sem kar ustrelil. Lepo je, da smo zmagali. Čeprav ne gre za povsem resno tekmo, te na koncu prevzame in želiš si zmagati," je svoj zadetek in zmago opisal Chara, ki pa mu resnici na ljubo branilci tekmecev pred strelom na gol niso prav zavzeto zaprli prostora.

Alfredsson sicer ni dobil ne zmage ne nagrade za naj igralca, zato pa so ga gledalci nagradili s stoječimi ovacijami po dveh golih v razmiku minute in pol v drugi tretjini, ko je njegova ekipa tudi edinkrat na tekmi povedla. Po tekmi pa je navijačem tudi obljubil, da obstaja 50 odstotkov možnosti, da ostane v Ottawi, in z nasmeškom dodal, da o drugih 50 odloča njegova žena. Naslednje leto se bodo najboljši v ligi NHL na tekmi zvezd pomerili v Columbusu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.