Šport
13 ogledov

Konec tudi za Alonsa

Sport 25.06.12, xabi alonso, spanski reprezentant, foto: reuters Žurnal24 main
Od reprezentančnega dresa rdeče furije se je po Xaviju Hernandezu poslovil še Xabi Alonso.

Španija je po Xaviju izgubila še enega pomembnega nogometaša, ki je v zadnjih letih sodeloval pri osvojitvi dveh evropskih naslovov (2008 in 2012) in enega svetovnega (2010).

"Končal sem z igranjem za špansko reprezentanco," je v odprtem pismu zapisal vezist madridskega Reala in dodal: "Najtežje je izbrati pravi trenutek za slovo, po dolgem razmisleku pa menim, da je napočil ta čas. Končujem izjemo reprezentančno kariero, ki je bila dolga 11 let. Bil sem del zgodovinske generacije, ki je izpolnila sanje milijonov navijačev. Uspelo nam je nekaj posebnega, saj smo bili v štirih letih dvakrat najboljši v Evropi in enkrat na svetu." 

"Od 30. aprila, ko sem pri 21 letih prvič zaigral za Španijo, sem preživel le lepe čase. Rad bi se zahvalil vsem, ki so delili te trenutke v zadnjem desetletju. Inaki Saez, nepozabni Luis Aragones in Vicente del Bosque so osebe, ki jih bom vselej nosil v srcu, saj so mi omogočili razvoj kot osebi in igralcu. Vseh kolegov, ki so z mano delili španski dres, ne morem našteti, a rad bo se zahvalil prav vsem," je še dejal 32-letni Xabi Alonso in se nato zahvalil še klubom Real Sociedadu, Liverpoolu in Real Madridu

"Popolnoma sem prepričan, da bodo naslednji fantje v reprezentančnem dresu prišli do novih uspehov," je zaključil Alonso, ki je za furijo odigral 114 tejem in zabil 16 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.