Šport
31 ogledov

Reprezentanci pomahal v slovo

Lampard Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London Reuters
Dolgoletni angleški reprezentant Frank Lampard se je odločil, da ne bo več nastopal za izbrano vrsto.

"To je bila zelo težka odločitev, prav zato sem si vzel toliko časa za razmislek po svetovnem prvenstvu. Vselej sem bil izjemno ponosen in počaščen, da sem lahko zastopal svojo državo. Užival sem v vsakem trenutku, ko sem nosil reprezentančni dres," je ob slovesu dejal Lampard.

Lampard Rooney Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London | Avtor: Reuters Reuters
Ta je za Anglijo odigral 106 tekem, marca pa je s svojim 29. zadetkom postal najučinkovitejši vezist v zgodovini angleške izbrane vrste, ko je prehitel Davida Platta. S tremi levi na prsih je sicer prvič zaigral že leta 1999. Več nastopov od njega so v angleški izbrani vrsti zbrali le vratar Peter Shilton (125), David Beckham (115), Steven Gerrard (114), tudi ta se je upokojil po SP v Braziliji, Bobby Moore (108) in Ashley Cole (107). Na lestvici najboljših strelcev je deveti, ugnali so ga Bobby Charlton (49), Gary Lineker (48), Jimmy Greaves (44), Wayne Rooney (40), Michael Owen (40), Tom Finney (30), Alan Shearer (30) in Nat Lofthouse (30).

"Ker je prišlo do velike spremembe v moji klubski karieri, je pomembno, da na prvo mesto postavim družino, želim pa se tudi osredotočiti na to, da bom lahko v naslednjih nekaj sezonah še igral na konstanten način," je dejal dolgoletni vezist Chelseaja, ki je pred novo sezono podpisal pogodbo z ekipo New York City, pred odhodom v ZDA pa bo kot posojen nogometaš nastopal še za Manchester City.

"Zdaj je potreben korak naprej. Sem zelo samozavesten, da bo to selektorju Royju Hodgsonu tudi uspelo z nogometaši, ki se vse bolj uveljavljajo. S spremembami, ki so se zgodile na področju dela z mladimi, je pred angleško reprezentanco uspešna prihodnost. Takšna, na katero bo lahko celotna država ponosna," je optimističen Lampard.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.