Šport
25 ogledov

Lampard se seli v New York

Lampard Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London Reuters
Dolgoletni čan Chelseaja Frank Lampard je tudi uradno postal nogometaš nove ekipe v ligi MLS, igral bo za New York City.

Frank Lampard je z novincem v ligi MLS podpisal dvoletno pogodbo. Novi klub, sodelovanje z njim je sklenil že tudi Španec David Villa, bo v ameriškem prvenstvu sicer zaigral šele v naslednjem letu. "Trudil se bom ostati v dobri fizični pripravljenosti. To je glavni cilj. Zaenkrat še ne vem povsem natančno, kako mi bo to uspelo. Sedel bom z osebami iz kluba in poiskal najboljšo pot za naprej," je dejal 36-letni Lampard, ki mu je po koncu minule sezone potekla pogodba s Chelseajem.

K mestnemu rivali je leta 2001 prestopil iz West Hama za nekaj manj kot 14 milijonov evrov. Z 211 zadetki na 649 tekmah je postal najboljši strelec v zgodovini Chelseaja, drži pa tudi rekord v Premier League kot vezist z največ zadetki. Zabil jih je 171, 60 več kot drugi Steven Gerrard, 107 pa jih je dosegel Paul Scholes. "Pri Chelseaju sem preživel 13 odličnih let, na to obdobje lahko gledam s ponosom, a zame in za klub je prišel pravi čas za ločitev," je še dejal Lampard.

Morda se bo sicer že kmalu vrnil v Evropo kot posojeni nogometaš New York Cityja. "Zaenkrat še preučujemo nekaj opcij," je dejal športni direktor kluba Claudio Reyna. Lampard naj bi v kratkem razmislil tudi o prihodnosti v dresu angleške reprezentance.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.