Šport
23 ogledov

Lampard v Cityju

Lampard Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London Reuters
Frank Lampard bo za Manchester City igral do januarja kot posojeni nogometaš New York Cityja.

"Od srede naprej bo treniral z nami, v klubu bo ostal do januarja. Boril se bo za mesto v ekipi," je prestop Franka Lamparda potrdil trener meščanov Manuel Pellegrini. Šestintridesetletni vezist je sicer pred dnevi sklenil dvoletno pogodbo z New York Cityjem, ki je ameriška podružniška ekipa Manchester Cityja. Ta si lastništvo nad newyorškim klubom sicer deli z bejzbol franšizo New York Yankees.

"Zaveda se, da imamo zelo dobro ekipo, da precej nogometašev igra na njegovem položaju. Je le en igralec več," je po porazu po enajstmetrovkah na zadnji prijateljski tekmi, Olympiacos je slavil s 5:4, dejal Pellegrini in dodal: "Pred nami je veliko tekem, še zlasti v Ligi prvakov. Zaradi tega bo Lampard zelo pomembna okrepitev.

Lampard si je v zadnjih 13 letih priigral status legende pri Chelseaju. Za londonski klub je odigral 649 tekem, z 211 goli pa je tudi najboljši strelec v zgodovini kluba s Stamford Bridga. Pellegrini ga ne namerava umakniti iz kadra za tekmo 21. septembra, ko se bosta ekipi pomerili na Etihad stadionu. "Zdaj je igralec Manchester Cityja, igral bo vsako tekmo, ki jo bo potrebno odigrati," je dejal Čilenec.

"Nenavadno ga bo videti v dresu Manchester Cityja, a ničesar mu ne morem zameriti. Vedno se bo našel kakšen idiot ali dva, a večina navijačev mu ne bo obrnila hrbet," je dejala predsednica Chelseajeve navijaške skupine Trizia Fiorellino.

V preteklosti je že kar nekaj nogometašev iz lige MLS prišlo na posojo v angleške klube, med njimi tudi zvezdniki Clint Dempsey (Fulham), Landon Donovan (Everton), Robbie Keane (Aston Villa) in Thierry Henry (Arsenal).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.