Šport
21 ogledov

Lampard k Manchester Cityju

Lampard Steaua Bukarešta Chelsea Liga prvakov EPA
Angleški reprezentant Frank Lampard bo kot posojen nogometaš zaigral za Manchester City. Član prvakov naj bi bil v prvi polovici prihajajoče sezone.

Frank Lampard naj bi podpisal kratkoročno sodelovanje z Manchester Cityjem. Nekdanji vezist Chelseaja je sicer pred dnevi sklenil sodelovanje s Cityjevim podružniškim moštvom v ligi MLS - New York Cityjem. Ta bo sezono kot nov klub začel šele marca. Angleški reprezentant je že prej zavrnil igranje za avstralski Melbourne City, kamor se seli nekdanji slovenski reprezentant Robi Koren.

Za 36-letnega Lamparda so se zelo zanimali tudi pri Queens Park Rangersih, a mu je mesto v moštvu zdaj ponudil še aktualni angleški prvak. Če ne bo prišlo do zapletov, naj bi ga pri Manchester Cityju kot posojenega nogometaša registrirali za igranje v Premier League in Ligi prvakov.

Sodelovanje odgovarja obema stranema. Pri Cityju, ki ima kopico neangleških igralcev, naj bi z Lampardovim prihodom zvišali kvoto domačih nogometašev, vezist pa bi lahko pred selitvijo v ZDA ohranil telesno pripravljenost, hkrati pa bi bil tudi bolj na očeh angleškega selektorja Royja Hodgsona. City se bo v Anglijo z ameriške turneje vrnil v torek, Lampard pa naj bi z moštvom tako že opravil nekaj treningov pred obračunom v Community Shieldu, kjer se bodo meščani pomerili z zmagovalcem FA pokala Arsenalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.