Šport
30 ogledov

Koper za FF, Celje za finale

Škof Cimos Koper Saša Despot
Rokometaši Cimosa in Celja P. L. bodo konec tedna spet na veliki sceni. Koprska zasedba bo povratni četrtfinalni obračun v Ligi prvakov z Atleticom iz Madrida začela s tremi goli prednosti (26:23), celjska pa drugi polfinalni dvoboj v pokalu pokalnih zmagovalcev z Gummersbachom s sedmimi (34:27).

Edini "preživeli" slovenski rokometni zasedbi na mednarodnem prizorišču sta odlično opravili prvi del svoje naloge, v koprskem in celjskem taboru pa se zavedajo, da sta pred njimi še težji in zahtevnejši preizkušnji na vselej vročih igriščih v Madridu in Gummersbachu.

Koprčani bi se v primeru skupnega zmagoslavja uvrstili na zaključni turnir, ki bo 26. in 27. maja v Kölnu, Celjani pa bi se po izjemni sezoni 2003/04, ko so slavili v Ligi prvakov, drugič uvrstili v finale enega izmed štirih evropskih pokalov. V primeru zmage nad Gummersbachom bi se v velikem finalu bržkone pomerili z nemškim Flensburgom, torej tekmecem, ki so ga pred osmimi leti tudi ugnali v finalu Lige prvakov.

V koprskem obračunu Davida in Goljata se je na koncu zmage veselil – vsaj v mednarodnih okvirih – slovenski rokometni palček, ki je s srčno igro na kolena spravil trikratnega zmagovalca Lige prvakov v sezonah 2005/06, 2007/08 in 2008/09 ter petkratnega zmagovalca izjemno močnega španskega prvenstva. Nekdanji najboljši igralec na svetu in zdajšnji trener madridskega moštva Talant Dušebajev po prvi tekmi ni skrival razočaranja nad predstavo svoje ekipe v Bonifiki, koprski pa je namenil kar nekaj komplimentov. Madridski Atletico je v generalki za sobotni obračun s koprskim Cimosom v gosteh premagal Granollers s 26:18.

Bolj ali manj je jasno, da bo eden glavnih pretendentov za končno zmagoslavje v LP na sobotni povratni tekmi v španski prestolnici zaigral veliko bolj zavzeto, v nasprotnem primeru ... "S španskim klubom se ne moremo primerjati, to je ekipa, ki je osvojila vse možne lovorike na domači in mednarodni sceni. Kljub temu pa na terenu ne šteje preteklost, na igrišču bosta dve ekipi, ki imata enak cilj. In mi bomo naredili vse, kar je v naši moči," je pred povratno tekmo v Madridu dejal koprski strateg Fredi Radojkovič.

Celjski rokometaši so si pred povratnim dvobojem v Nemčiji priigrali še boljše izhodišče, saj bodo na igrišče pritekli z lepo prednostjo sedmih golov. "V sodobnem rokometu, sploh pa na tako visoki ravni, ne zadostuje nobena prednost. Naravnost pogubno bi bilo, če bi povratno tekmo v Nemčiji začeli zgolj z željo, da ubranimo prednost s prve medsebojne tekme. V Gummersbachu moramo prikazati srčno in pogumno predstavo. Igrali bomo na zmago," pa pred povratnim dvobojem v Nemčiji pravi celjski kapetan Dejan Perić. Celjska zasedba je v generalki za sobotni obračun v Gummersbachu premagala trebanjski Trimo s 34:27.

Spored četrtfinalnih tekem v Ligi prvakov in polfinalnih v pokalu
pokalnih zmagovalcev:

Liga prvakov, četrtfinale: 1. tekme

- sobota, 28. april:
20.00: Barcelona - Köbenhavn 23:29
20.15 Atletico Madrid - Cimos Koper 23:26

- nedelja, 29. april:
16.00: Füchse Berlin - Ademar Leon 23:34
17.30: Kiel - Croatia Osiguranje Zagreb 31:31

Pokal pokalnih zmagovalcev, polfinale:
- sobota, 28. april:
18.30: Aragon - Flensburg-Handewitt 30:39
19.00: Gummersbach - Celje Pivovarna Laško 27:34

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.