Šport
2 ogledov

Kopi(s)tar nad Hudiče

Anže Kopitar Reuters
Ponoči bo na sporedu druga tekma finala lige NHL med New Jerseyjem in Los Angelesom.

“Ne morem reči, da je ta finale sanjski za nas, saj se vsi zavedamo, da se lahko vse skupaj spremeni v največjo moro,” je kljub zmagi na prvi tekmi velikega finala lige NHL, ki jo je z golom v podaljšku odločil Anže Kopitar, dejal Justin Williams. Kralji se bodo s Hudiči iz New Jerseyja pomerili nekaj minut čez 2. uro ponoči (prenos na Šport TV).

 

Številke niso pomembne

“Nič še ni končanega. Tekmec zdaj potrebuje še tri zmage za osvojitev Stanleyjevega pokala, mi štiri,” se je po porazu pred dvema dnevoma tolažil vratar Hudičev Martin Brodeur, kapetan Kraljev Dustin Brown pa je po novem gostujočem uspehu povedal: “Zmaga je bila zelo pomembna. Že na začetku serije smo jih prehiteli. To jim bo precej otežilo delo, če bomo še naprej igrali našo igro in počeli prave stvari.” Kralji imajo pred drugim spopadom v New Jerseyju že devet zaporednih gostujočih zmag v letošnji končnici, a center Jarret Stoll svari: “Ni pomembno, ali sta dve ali 40 zmag. Številke zdaj niso pomembne. Za nami je pomembna zmaga, a zdaj se je treba osredotočiti na naslednji obračun.”

Izjemna statistika

Anže Kopitar je v končnici zbral sedem golov in devet podaj ter je tretji strelec v končnici lige NHL. Še višje je uvrščen na lestvici tistih, ki imajo najboljše razmerje med danimi in prejetimi goli, ko so na ledu ob igri 5 na 5. Kopitar je pri številki +14 in si deli prvo mesto z Brownom. Kralji so bili sicer ustanovljeni leta 1967, še najbližje Stanleyjevemu pokalu pa so bili leta 1993, ko so z legendarnim Waynom Gretzkyjem klonili v finalu proti Montrealu. New Jersey je bil prvak v letih 1995, 2000 in 2003.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.