Šport
160 ogledov

Kopitar blestel, igrišče pa zapustil sklonjene glave

Anže Kopitar Profimedia
Hokejisti moštva Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so v severnoameriški ligi NHL doživeli nov poraz. Po kazenskih strelih so morali s 4:5 priznati premoč Anaheimu.

Domači gledalci so tokrat doživeli izjemen obračun, na koncu pa razočarani zapustili dvorano. Ekipa iz Anaheima je v 43. minuti tekme namreč vodila že s 4:1, nato pa so Adrian Kempe (48.), Alex Iafallo (56.) in Dustin Brown (56.), za tretji in četrti gol je Los Angeles potreboval vsega 26 sekund, izenačili.

Strelsko statistiko je popravil tudi Kopitar, ki je bil podajalec pri drugem in četrtem golu kraljev.

Podaljšek ni prinesel spremembe, pri kazenskih strelih pa je Kevin Shattenkirk, ki je zadel tudi v rednem delu, dosegel odločilni zadetek v tretji seriji. Neposredno pred njim je za Los Angeles kazenski strel izvajal Kopitar, a bil v dvoboju z vratarjem Johnom Gibsonom, ki je v rednem delu zbral 30 obramb, neuspešen.

Kralji so po 12. porazu v sezoni na 12. mestu v zahodni konferenci. Po prostem večeru jih naslednja tekma vnovič čaka v domači dvorani, kamor prihaja vodilna ekipa konference Calgary.

Derbi večera je pripadel Floridi, ki je v domači dvorani s 5:4 ugnala Washington in se s 33 točkami na vrhu vzhoda in lige pridružila prav ekipi iz prestolnice in Torontu, ki ga je ujela v atlantski skupini.

Na Floridi so panterji pravočasno pokazali kremplje. Po dveh tretjinah je vse kazalo na zmago Washingtona, ki je vodil že s 4:1. Ryan Lomberg, Eetu Luostarinen ob igralcu manj na ledu in Sam Bennet pa so do 43. minute izid poravnali. Šele 15 sekund pred koncem pa je domačim obe točki zagotovil Sam Reinhart, ko je bil na nasprotni strani izključen Beck Malenstyn.

Vodilnim ekipam bi se lahko pridružila tudi Carolina, ki pa je z 1:4 izgubila na gostovanju v Dallasu. Za goste je bil nerešljiva uganka Finec Roope Hintz, ki je dosegel kar tri gole.

Na zahodu je Calgary na vrhu po točkah s četrto zaporedno zmago ujela Minnesota, ki je bila s 5:2 boljša od Arizone. Še enkrat več je izstopal Rus Kiril Kaprizov z golom in podajo.

Izpostaviti velja še Šveda Filipa Forsberga. Ta je ob zmagi Nashvilla nad Columbusom s 6:0 dosegel kar štiri gole.

Izidi:
Boston Bruins - Detroit Red Wings            1:2
Florida Panthers - Washington Capitals       5:4
New Jersey Devils - San Jose Sharks          2:5
St. Louis Blues - Tampa Bay Lightning        4:3 (kazenski streli)
Nashville Predators - Columbus Blue Jackets  6:0
Minnesota Wild - Arizona Coyotes             5:2
Dallas Stars - Carolina Hurricanes           4:1
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks            4:5 (kazenski streli)
(Anže Kopitar: 2 podaji za LA)
Philadelphia Flyers - New York Islanders     preloženo
Komentarjev 1
  • Brittany_Edwards 15:18 01.december 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice