Šport
26 ogledov

Kopitar & Co. se ne ustavljajo

los angeles kings kopitar greene nhl Reuters
Hokejisti moštva Los Angeles Kings so izvrstno odprli drugo kolo končnice na zahodnu lige NHL in premagali St. Louis s 3:1. In to na gostovanju.

Anže Kopitar je igral 21 minut in v tem času petkrat streljal na gol. Jonathan Quick je zbral 28 obramb, Slava Vojnov in Matt Greene z igralcem več pa sta zabila svoja prva zadetka v končnici. David Backes je sicer poskrbel za vodstvo domačih. Po omenjenih losangeleških golih pa je tekmo v prid Kraljev dokončno odločil Dustin Penner z golom v prazno mrežo. Druga tekma bo v ponedeljek prav tako v St. Louisu. Na prvi tekmi drugega kola na vzhodnem delu lige je ekipa New York Rangers premagala Washington Capitals s 3:1.

"Dosegli smo veliko zmago. Malo bomo proslavili, vendar le pet minut, potem pa se bomo že osredotočili na ponedeljkovo tekmo," je dejal vratar gostov Jonathan Quick. Igralci St. Louisa so mu prvi plošček v mrežo potisnili šele po 105 minutah in 38 sekundah, ko ga je ugnal Backes. Pred tem je bil 3. februarja uspešen Jamie Langenbrunner.

V New Yorku sta v razmaku 90 sekund zadnje tretjine zadela Brad Richards (47.) in Chris Kreider (49.), kar je bilo dovolj za zmago domačih. Pred tem je Artem Anisimov v 13. minuti drugega dela igre dosegel prvi gol, za goste pa je štiri sekunde pred koncem te tretjine izenačil Jason Chimera. Srečanje ni bilo posebej napadalno, saj je Henrik Lundqvist v vratih domačih zbral 17 obramb, Braden Holtby pa drugi strani pa le 11.

Liga NHL, 2. kolo končnice:

Zahod:
St. Louis Blues : Los Angeles Kings 1:3
(Anže Kopitar 21:42 minute, pet strelov za Los Angeles)
(Los Angeles vodi z 1:0 v zmagah)

Vzhod:
New York Rangers : Washington Capitals 3:1
(New York vodi z 1:0 v zmagah)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.