Šport
45 ogledov

Kopitar: Goli nimajo zveze s Quickom

Jake Muzzin Jarome Iginla Jinathan Quick New York Knicks Boston Bruins Reuters
Kralji iz Los Angelesa so spet klonili, tokrat pri lanskih finalistih iz Bostona. Anže Kopitar je vpisal podajo.

Hokejisti Los Angeles Kings so doživeli nov poraz. Boston je v domači dvorani ugnal Kralje s 3:2, slovenski hokejist Anže Kopitar pa je v strelsko statistiko ekipe iz Kalifornije vpisal podajo za 2:2 v zadnji tretjini.

Hokejisti Bostona so tekmo bolje začeli in po prvem delu vodili z 2:0. Gostje, ki so na seriji petih gostovanj, so se vrnili v igro in v 49. minuti je Jeff Carter ob igralcu več, ki ga je priigral prav Kopitar, tudi s pomočjo podaje slovenskega reprezentanta poskrbel za izenačenje. Veselje igralcev iz mesta angelov pa je bilo kratko, saj je le 18 sekund kasneje Brad Marchand z drugim golom na tekmi poskrbel za novo vodstvo gostiteljev in tudi končni izid.

Kopitar branil Quicka

Vratar Los Angelesa Jonathan Quick je bil po zadnjem golu deležen blage kritike, a jo je tudi Kopitar takoj zavrnil: "Tukaj ne gre za njegovo napako. Dobili smo gol z igralcem manj in tudi gol, ko smo imeli na ledu številčno prednost. Mislim, da to nima nobene zveze s Quickom." Prav pri prvem golu je Marchand osmešil Kralje, ko je ob igralcu manj spretno ugnal Quicka, ko je bil pred nasprotnim golom sam, štirje hokejisti v belih dresih, tudi Hrušičan, pa so ga bolj gledali.

Skupno je bilo odigranih sedem tekem. Presenetljiva je bila visoka zmaga Floride s 5:1 na gostovanju pri vodilni ekipi vzhoda Pittsburghu, ki je doma izgubil po več kot dveh mesecih. Dva gola, tudi ob igralcu manj, je dosegel Drew Shore, Jesse Winchester je vpisal kar tri podaje. 

Množični pretep dobil epilog

Epilog pa je doživel tudi množični pretep z 18. januarja na tekmi med Vancouvrom in Calgaryjem. Vodstvo lige je sporočilo, da je trener Vancouvra John Tortorella dobil 15-dnevni suspenz in ekipi ne bo na voljo do 2. februarja oziroma šest tekem in za to obdobje tudi ne bo prejel plače. Trener Calgaryja Bob Hartley pa je bil kaznovan s plačilom 25.000 dolarjev.

Tortorella je bil kaznovan s suspenzom, ker je v prvem odmoru v prvi tretjini poskušal priti do Hartleyja in mu povedati svoje mnenje o dogajanju na ledu. Že v uvodu tekme je Hartley namreč na led postavil tako imenovano četrto peterko, ki je "odgovorna za red na igrišču". Tortorella je na to odgovoril s svojimi "pretepači" in v nekaj sekundah je izbruhnil množični pretep, sodniki pa so spisali kazni za 152 minut.

Liga NHL, izidi:

Boston Bruins : Los Angeles Kings 3:2
New York Islanders : Philadelphia Flyers 4:3
Pittsburgh Penguins : Florida Panthers 1:5
Detroit Red Wings : St. Louis Blues 1:4
Phoenix Coyotes : Toronto Maple Leafs 2:4
Nashville Predators : Dallas Stars 4:1
San Jose Sharks : Calgary Flames 3:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.