Šport
57 ogledov

Kopitar in soigralci nadaljujejo uspešen niz

Anže Kopitar Profimedia
Los Angeles Kings so v gosteh premagali Arizono in prišli do tretje zaporedne zmage.

Hokejisti Los Angeles Kings so na gostovanju s 3:2 premagali Arizono Coyotes. Kapetan  Anže Kopitar v dvajsetih minutah in 13 sekundah ni dosegel točke, sprožil je dva strela na vrata tekmecev. Dvoboj je v zadnji tretjini odločil Šved Viktor Arvidsson.

V prvi tretjini ni bilo zadetkov, v drugi pa so padli štirje. Domače je v sedmi minuti tega dela igre v vodstvo popeljal Clayton Keller. Le 18 sekund pozneje je izenačil Blake Lizotte, ki je s palico preumseril let ploščka, že minuto in 10 sekund po prvem golu na srečanju je goste v vodstvo povedel Arvidsson. Domači so naredili napako v svoji tretjini, sledili sta dve hitri podaji, Šved pa je zatresel mrežo.

V 14. minuti druge tretjine je izid izenačil Barrett Hayton, na začetku tretje pa se je po stelu Kopitarja in podstavljeni palici Alexa Iaffala zatresel okvir domačih vrat.

Dobre tri minute in pol pred koncem dvoboja pa je nato je svoj drugi gol na tekmi z močnim strelom dosegel Arvidsson. Coyotes so v zaključku tekme nekaj časa imeli na ploskvi dva igralca več ob izključitvi gostov in igri brez vratarja, a jim številčne prednosti ni uspelo izkoristiti.

"Današnja tekma je bila precej izenačena. Imeli smo več strelov na vrata tekmeca, ampak nisem prepričan, če so bile to resne priložnosti. Na koncu koncev smo si prigarali to zmago, res gre za uspeh pohvaliti celotno ekipo. Težak dan je za nami, ki se je vlekel in vlekel. Sem smo prileteli šele včeraj in ostali brez drsanja pred tekmo. Četudi fantje niso imeli energije, so našli pod do zmage," je po tekmi svoje varovance pohvalil trener kraljev Todd McLellan.

Kings so proti najslabši ekipi lige dosegli sedmo zmago na zadnjih enajstih tekmah ter se prebili na sedmo mesto zahodne konference z izkupičkom 27 zmag in 17 porazov ter sedmih odigranih podaljškov. Trenutno so pri 61 točkah, 17 za vodilno ekipo lige Colorado Avalanche.

Slednja je tudi zmagala, s 5:2 je nadigrala Detroit Red Wings. Dva gola je k zmagi prispeval Gabriel Landeskog in popeljal vodilno ekipo do nove zmage, še 37. v sezoni. Po enkrat so zadeli še Tyson Jost, Nazem Kadri in Valerij Ničuškin, vratar Pavel Francouz pa je zaustavil 31 strelov.

"Lepo smo si opomogli po porazu proti Bostonu na prejšnji tekmi. Nikoli nočeš izgubiti dvakrat zaporedoma. Dobre ekipe tega enostavno ne naredijo," je po zmagi dejal Jost.

Ena najboljših ekip lige, Tampa Bay Lightning, je na domačem ledu s 5:3 premagala Edmonton Oilers. Corey Perry je postal 103. igralec v ligi NHL, ki je dosegel 400 zadetkov. "To je razburljivo. Gre za velik osebni dosežek. A vendar gre veliko zaslug zanj fantom, s katerimi igram. Ko sem odraščal, nikoli nisem sanjal, da bi lahko v najmočnejši ligi na svetu dosegel 400 golov," je po tekmi dejal 36-letni Perry, ki je prvi zadetek v ligi dosegel v dresu Anaheima 1. oktobra 2005 prav proti Edmontonu.

Za Tampo, ki je odigrala prvo tekmo po tednu dni premora, so zadeli še Pat Maroon, Steven Stamkos, Brayden Point in Nikita Kučerov, vratar Andrej Vasilevskij pa je zaustavil 27 strelov. Najboljši igralec lige NHL Connor McDavid je za Edmonton dosegel dva zadetka, še na peti zaporedni tekmi se je med strelce vpisal Zach Hyman, Leon Draisaitl pa je dodal tri podaje, tako da je skupaj s soigralcem McDavidom s 73 točkami spet na vrhu lige NHL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice