Šport
8 ogledov

Kopitar junak Las Vegasa

Anže Kopitar (v sredini) je tokrat prvič po šestih tekmah ostal brez točke, a se Žurnal24 main
Hokejist Anže Kopitar je bil eden ključnih mož za zmago moštva Los Angelesa Kings nad ekipo Colorado Avalanche. Dosegel je dva ključna gola, s čimer je LA osvojil 13. Frozen Fury.

Hrušičan Anže Kopitar je v spektaklu GM Grand Garden areni pred 11.263 gledalci Los Angelesu zagotovil zmago nad Coloradom in hkrati tudi 12. Frozen Fury, tradicionalno ekshibicijsko tekmo v Las Vegasu pred začetkom nove sezone NHL. Hokejisti Colorada so si prislužili kazenski strel zaradi pokrivanja ploščka pred vrati svojega čuvaja mreže Craiga Andersona. "Moral sem ostati miren. V glavi sem premislil, kateri strel bom izbral in se nanj osredotočil. Na srečo se mi je vse izšlo tako , kot sem si zamislil," je dejal ponos slovenskega hokeja onstran Atlantika.

 
 

Milslim, da so navijači veliko pričakovali in vesel sem, da smo jim vrnili z dobro predstavo.

Kopitar

 
Sicer so tekmo bolje začeli Kopitarjevi tekmeci, ki so zadeli preko Wojteka Wolskega. Izenačil je Frolov, nato pa je Avalanche z goloma  Darcy Tucker povedel s 3:1.  Drew Doughty je zadel za LA na začetku druge tretjine, nato pa je na sceno stopil Kopitar in s svojim prvim golom po odbitem ploščku izenačil na 3:3, nato pa je s kazenskega strela med nogami še enkrat premagal Andersona in povedel svoje moštvo do vodstva 4:3. Sekundo pred koncem je zmago s strelom v prazno mrežo potrdil Wayne Simmonds (5:3). "Vzdušje je bilo odlično. Občutek je bil, kot bi igrali tekmo rednega dela sezone. Milslim, da so navijači veliko pričakovali in vesel sem , da smo jim vrnili z dobro predstavo," je zaključil Kopitar.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.