Šport
270 ogledov

Kopitar premagal izjemno razpoloženega vratarja

Anže Kopitar Kings Wild Profimedia
Slovenski as je zabil gol, a to ni bilo dovolj za njegovo ekipo.

Hokejisti ekipe Los Angeles Kings so zabeležili nov poraz. V domači dvorani Staples Center so morali priznati premoč Minnesoti, ki je bila uspešna že na šesti zaporedni tekmi. Zmagala je s 4:2, dva gola je pri tem dosegel Kiril Kaprizov. Pri Kraljih se je med strelce vpisal tudi Anže Kopitar.

Z njegovim golom se je Los Angeles v 56. minuti približal na 2:3, toda v zadnjih trenutkih, ko je vratarja zamenjal s šestim igralcem, ni uspel izenačiti, prav nasprotno, gosti so deset sekund pred koncem zmago potrdili prek Joela Erikssona Eka.

Za Kralje, pri katerih se je poleg Slovenca med strelce vpisal še Trevor Moore, je bil to tretji poraz na zadnjih štirih tekmah, zanj pa je bil zagotovo največji krivec gostujoči vratar Cam Talbot. Ubranil je kar 40 strelov, dva tudi Kopitarju, ki je v pričakovanju lepega jubileja. Da doseže mejo 1000 v NHL, mu manjka le še pet točk, toliko, kolikor točk na lestvici skupine Honda West njegovi ekipi manjka do četrtega mesta, ki vodi v končnico.

Patrick Marleau NHL Šport Nov mejnik v ligi NHL, neverjetni Kanadčan porušil 41 let star rekord

V skupini MassMutual East je trenutno na četrtem mestu Boston, ki je tokrat s 4:6 izgubil v Buffalu. Tudi tu se je izkazal vratar, branilec mreže Buffala, 22-letni Finec Ukko-Pekka Luukkonen je že na svojem debiju v ligi ubranil 36 strelov. Njegovo delo je nadgradil trikratni strelec Sam Reinhart. Boston je izgubil po šestih zaporednih zmagah.

Na preostalih petkovih tekmah so New York Rangers s 4:1 premagali Philadelphio, Nashville je bil s 3:2 boljši od Chicaga, Calgary pa s 4:2 od Montreala.

NBA, izidi:

 

Buffalo Sabres - Boston Bruins            6:4
New York Rangers - Philadelphia Flyers    4:1
Chicago Blackhawks - Nashville Predators  1:3
Calgary Flames - Montreal Canadiens       4:2
Los Angeles Kings - Minnesota Wild        2:4
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice