Šport
75 ogledov

Kopitar: To je dober občutek

Anže Kopitar Profimedia
Kopitar: Dober občutek, ker smo še vedno v igri za končnico.

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar se je v sezoni, v kateri šport še močno čuti posledice pandemije novega koronavirusa, v novi realnosti dobro znašel. Njegov klub v severnoameriški ligi NHL ima še vedno možnosti za končnico, sam pa na skoraj vsaki tekmi Los Angelesa izboljšuje osebno statistiko in se nezadržno bliža meji 1000 točk.

Po zadnji tekmi, ki so jo Kings sicer izgubili s San Josejem, je Kopitar na spletni novinarski konferenci podoživel dosedanji del sezone in pojasnil, kako drugače je bilo v pripravah na novo realnost.

"Letošnja sezona je pozitivna, dober občutek je predvsem to, da smo še v igri za končnico. Prejšnja leta smo v takem času že vedeli, da končnice ne bo. Letos vsaka tekma šteje, kar je super, veliko lažje je zjutraj vstati in se pripraviti na tekmo. Počutje in morala sta v redu, smo na dobrem mestu, da naredimo še korak naprej in da pridemo v končnico," je o možnostih za nadaljevanje sezone po rednem delu dejal Kopitar. Trenutno je njegov klub na petem mestu v svoji skupini.

Kot bistveno spremembo v primerjavi s prejšnjimi leti je izpostavil dobro delovanje igre z igralcem več. "V prejšnjih sezonah nismo bili niti blizu temu. Veliko mojih točk je letos doseženih na 'power play'. To pa naredi razliko med dobro in še malo boljšo sezono," razmišlja Kopitar.

anže kopitar los angeles kings | Avtor: Profimedia Profimedia

Tako kot večina športnikov se je moral sprijazniti z novimi pravili in omejitvami. "Naši ukrepi so bili med najostrejšimi, če ne najbolj ostri. Prilagoditi se je bilo treba. A s tistim, kar smo imeli, smo delali. Na ledu je bilo 'fajn', ni bilo kaj dosti spremembe," je dejal o drugačnem načinu priprav.

Moteče je predvsem nošenje mask med ogrevanjem, pa tudi testi so zdaj postali že vsakodnevna rutina. Testirajo se namreč vsak dan, če imajo tekmo, pa kar dvakrat v istem dnevu.

Ena najbolj vidnih posledic epidemije so prazne tribune. Slovenski zvezdnik iz Los Angelesa sicer pravi, da ga osebno to med tekmo ne moti. "Škoda, ker ni gledalcev v dvoranah. Med samo igro te to niti ne zmoti, med televizijskimi odmori pa je dolgčas, ker ni nikogar. Na začetku je bilo to nekaj čudnega, a smo se na to morali navaditi." Ne ve pa, ali se tudi v Kaliforniji že odpira možnost za vsaj delno polne tribune, ponekod v ZDA se gledalci počasi vračajo, a je to odvisno od vsake zvezne države.

Zdaj, ko je do konca rednega dela še 25 tekem, pa se vse bolj bliža njegov nov osebni mejnik. Zdaj je pri 987 točkah za 341 golov in 646 podaj, do mejnika jih manjka še 13. "Upam, da bo šlo in da bo čim prej. Lepo je, ko se to zgodi, a bo še veliko bolje, ko bom nekoč nehal igrati in bom prestar in se ozrl nazaj, bo lepo pogledati te statistike," o takšnih številkah pravi Kopitar. Trenutno je že 93. najučinkovitejši igralec v zgodovini lige NHL. 

Med dejavnostmi, ki bi si jih teoretično lahko privoščil, je tudi njegov zelo priljubljen šport za sproščanje, golf. A vsaj za zdaj to še odpade, pravi Kopitar. "Igrišča so sicer odprta, a se moramo mi držati protokolov in moramo biti pametni, kar se tega tiče," je dejal o svoji drugi športni strasti.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.