Šport
50 ogledov

Kopitar vpisal točko ob porazu Kraljev

Anže Kopitar Profimedia
Vodilno moštvo skupine Honda West, Vegas Golden Knights, je bilo v severnoameriški hokejski ligi NHL premočan tekmec za Los Angeles Kings.

Kralji so na domačem ledu dvorane Staples Center izgubili z 2:4. Anže Kopitar je bil podajalec pri prvem zadetku kraljev za 1:2.

Že po trinajstih minutah tekme so gostje iz Las Vegasa povedli z 2:0. Oba gola je prispeval Max Pacioretty. Zgolj 18 sekund pred koncem prve tretjine so kralji izenačili. Na 1:2 je znižal Alex Iafallo, ki mu je pri zadetku asistiral slovenski hokejski as Kopitar.

Hrušičan je zelo zanesljiv. Vsaj točko je vzel na devetih od zadnjih desetih tekem. Kopitar je vpisal še 27 podajo v tej sezoni. Skupno ima 35 točk. Vsega skupaj je dosegel osem golov.

anže kopitar | Avtor: Profimedia Profimedia
Kopitar je s 27 podajami peti najboljši podajalec aktualne sezone lige NHL. Na vrhu te razpredelnice je igralec Edmontona Connor McDavid z 38 asistencami.

Trevor Moore je v 27. minuti poskrbel za drugi zadetek kraljev in izenačenje 2:2. A so bili v nadaljevanju člani gostujoče zasedbe iz Las Vegasa podjetnejši. William Karlsson je povišal na 3:2, končni izid pa je postavil William Carrier v 51. minuti.

Moštvi se bosta pomerili še enkrat. Nova tekma med rivaloma v skupini Honda West bo v dvorani Staples Center na sporedu v nedeljo pozno zvečer po slovenskem času.

Kralji v razvrstitvi skupine zasedajo peto mesto s 30 točkami, Vegas ima na vrhu 13 točk več. Pred zlatimi vitezi iz Vegasa sta na lestvici lige NHL dve ekipi, Tampa Bay Lightning in Washington Capitals, ki sta skupaj na vrhu razpredelnice lige s po 44 točkami.

Washington Capitals so na domačem ledu z 2:1 ugnali New York Rangers. Washington je bil tudi edina zasedba, ki se je v noči s petka na soboto onstran Atlantika veselila domače zmage.

Od petih odigranih dvobojev so na štirih slavile gostujoče ekipe. Montreal Canadiens so v kanadskem derbiju po podaljšku izgubili doma proti Vancouver Canucks z 2:3. Tudi drugi kanadski derbi je dobila gostujoča zasedba. Hokejisti Calgary Flames so bili s 4:3 boljši od Toronto Maple Leafs. Ekipa St. Louis Blues je po kazenskih strelih v gosteh odpravila San Jose Sharks z 2:1.

Vodstvo lige NHL je zaradi petih igralcev, ki zaradi covid-19 protokolov ne smejo igrati, odpovedalo dve tekmi moštva Boston Bruins, ki bi morali v soboto igrati proti Buffalo Sabres in v torek proti New York Islanders.

Izidi:
Washington Capitals - New York Rangers    2:1
Montreal Canadiens - Vancouver Canucks    2:3 (podaljšek)
Toronto Maple Leafs - Calgary Flames      3:4
San Jose Sharks - St. Louis Blues         1:2 (kazenski streli)
Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights  2:4
(Anže Kopitar je bil podajale za 1:2 za LA Kings)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice