Šport
104 ogledov

Kopitar po velikem skalpu že četrti podajalec lige

Anže Kopitar Profimedia
Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški ligi NHL premagalo vodilno moštvo zahodne skupine Vegas Golden Knights s 3:1 in se približalo mestom, ki vodijo v končnico. Dve podaji je prispeval tudi slovenski as in kapetan kraljev Anže Kopitar, ki je s tem skočil na četrto mesto med podajalci v ligi.

Kralji so tako prekinili niz šestih zaporednih zmag Vegasa, sami pa so po 13. zmagi v sezoni zdaj pri 32 točkah. Pet več jih imata Minnesota Wild in St. Louis Blues na tretjem oziroma četrtem mestu. Hokejisti iz mesta angelov so pot do zmage začeli tlakovati ob koncu sedme minute druge tretjine.

Takrat je v gneči pred vrati Marc-Andreja Fleuryja za 1:0 zadel Sean Walker, pred tem pa se je za 28. podajo v sezoni ploščka dotaknil tudi Kopitar. Triintridesetletni Hrušičan je bil pri novem zadetku vpleten le minuto kasneje, ko je Dustin Brown postavil piko na i odlični akciji, ki jo je začel Kopitar, nadaljeval pa Alex Iafallo. Vegas je nato v zadnji tretjini znižal prek Tomaša Noseka v 57. minuti, le 55 sekund kasneje pa je Jeff Carter razrešil vse dvome z zadetkom iz protinapada.

Calvin Petersen je znova blestel v vratih kraljev, zbral je 41 obramb, Kopitar pa je na ledu prebil 21:01 minute in na vrata tekmecev sprožil štiri strele. Z 29 podajami je zdaj četrti na listi podajalcev v sezoni NHL. Več jih imajo le Connor McDavid (39), Leon Draisaitl (32) in Patrick Kane (30). Po skupnem zbiru točk je Hrušičan zbral 37 točk in je na petem mestu izenačen z Aleksandrom Barkovom in Markom Scheifelejem.

"Danes smo občutno bolje začeli. Še posebej pomembno je to, ko igraš tekmo tako zgodaj v popoldanskem času. Mislim, da smo opravili dobro delo v prvi tretjini, nato pa le nadaljevali v ritmu. Posledično smo prišli do prvega gola na tekmi in hitro do povišanja vodstva," je o razlogih za zmago razlagal Kopitar.

Na ledu je bil tudi ob dveh igralcih manj, ko so uspeli ustaviti vse poskuse Vegasa. "V prvi vrsti je treba dobiti sodniški met, kar se danes ni zgodilo. Potem pa smo morali toliko bolje pokrivati strele, slediti ploščku in biti karseda tesno skupaj, da preprečimo nevarne strele," je še dejal kapetan moštva.

Na preostalih tekmah je v boju v boju za prevlado v centralni skupini Tampa premagala Florido. Aktualni prvaki so bili boljši s 5:3 in z 48 točkami zasedajo vrh lige NHL. Zmag sta se po podaljšku oziroma kazenskih strelih veselili še ekipi New Jersey Devils in Nashville Predators. Prvi so ugnali Pittsbugh Penguins z 2:1, drugi pa so bili s 4:3 boljši od lanskih finalistov Dallas Stars.

Izidi:
Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils   1:2 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers    5:3
Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights  3:1
(Anže Kopitar; dve podaji, štirje streli v 21:01 minute za Kings)
Dallas Stars - Nashville Predators        3:4 (kazenski streli)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice