Šport
55 ogledov

MCDavid že do 60. točke v letošnji sezoni

Edmonton Oilers Winnipeg Jets Profimedia
Za ljubitelji severnoameriške hokejske lige je pestro večerno oziroma nočno dogajanje onstran Atlantika.

V Edmontonu v Kanadi se je Connor McDavid vpisal med strelce in podajalce. Z golom in podajo za zmago domačih Naftarjev s 4:2 nad Winnipeg Jets je prišel do svoje 60. točke v aktualni sezoni lige NHL.

Na vrhu strelske lestvice sta dva hokejista Oilers. Leon Draisaitl je na drugem mestu s 50 točkami. McDavid je tudi na vrhu lestvice po številu zadetkov v sezoni, 21 golov si deli z igralcem Toronta Austonom Matthewsom. 

McDavid z 39 in Draisaitl z 32 podajami sta na vrhu tudi lestvice najboljših podajalcev lige NHL. V tej statistični kategoriji hokejistov z največ asistencami je visoko tudi slovenski as Anže Kopitar. Hrušičan, ki ga z Los Angeles Kings drevi čaka domača tekma proti Vegas Golden Knights, je na petem mestu razpredelnice podajalcev s 27 podajami. Kopitar ima vsega skupaj 35 točk.

Edmonton je prišel do tretje zmage po vrsti in si na vrhu skupine North 42 točk deli s kanadskim tekmecem Toronto Maple Leafs, ki je v kanadskem derbiju z 2:0 odpravil Calgary Flames.

Anže Kopitar NHL Šport Kopitar vpisal točko ob porazu Kraljev

Philipp Grubauer | Avtor: Profimedia Profimedia

Hokejisti moštva Colorado Avalanche so visoko s 6:0 premagali Minnesota Wild ter prišli do svoje še šeste zaporedne zmage. Philipp Grubauer je z 31 obrambami predstavljal nerešljivo uganko za goste iz Minnesote. Grubauer je še petič v tej sezoni zaklenil vrata, kar je najbolje med vsemi vratarji v tej sezoni lige NHL.

Vodilna ekipa lige NHL Tampa Bay Lightning je na domačem ledu s 4:1 ugnala Chicago Blackhawks ter prišla do svoje še 46. točke v tej sezoni. Izkazal se je vratar Floridčanov Andrej Vasilevskij, ki je zaustavil 30 strelov hokejistov nasprotne ekipe na gol ter prišel do svoje zaporedne enajste zmage. Gre za niz, s katerim se je v zgodovini franšize izenačil z Louisom Dominguejem.

Pri vrhu je precejšnja gneča. Tri ekipe si na mestih za vodilno Tampo delijo 44 točk. Ena od teh je ekipa Washington Capitals, ki je ponoči doživela domači poraz z 1:3 proti New York Rangers. Tako se je končal niz sedmih zaporednih zmag Prestolnikov.

New York Islanders pa imajo po novem 44 točk po zmagi s 6:1 proti Philadelphia Flyers, enak izkupiček po novem krasi tudi zasedbo Florida Panthers, ki je z 2:0 ugnala Nashville Predators. Derick Brassard je prišel do svojega prvega "hattricka" v rednih sezonah lige NHL. Tri zadetke je zadel za zmago zasedbe Arizona Coyotes, ki je s 5:1 v gosteh premagala Anaheim Ducks. Ryan O'Reilly in David Perron pa sta vsak prispevala gol in tri podaje za zmago St. Louis Blues, ki je v gosteh premagala San Jose Sharks s 5:2.

NHL, izidi:

New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins      1:3
Florida Panthers - Nashville Predators       2:0
Colorado Avalanche - Minnesota Wild          6:0
Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks     4:1
Washington Capitals - New York Rangers       1:3
New York Islanders - Philadelphia Flyers     6:1
Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets  2:3 (kazenski streli)
Detroit Red Wings - Dallas Stars             0:3
Montreal Canadiens - Vancouver Canucks       5:4 (kazenski streli)
Toronto Maple Leafs - Calgary Flames         2:0
Anaheim Ducks - Arizona Coyotes              1:5
San Jose Sharks - St. Louis Blues            2:5
Edmonton Oilers - Winnipeg Jets              4:2
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice