Šport
107 ogledov

Kopitar ugasnil zvezde z dvema podajama

anže kopitar
Moštvo Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings je v noči na sredo premagalo Dallas Stars (3:0).

Za ekipo iz Kalifornije so zadeli Paul LaDue (4.), Drew Doughty (26.), ki je dosegel že 100. gol v ligi, in Alec Martinez (42.), vnovič pa je bil zelo razpoložen vratar Darcy Kuemper, ki je ubranil vseh 28 strelov na svoj gol in drugič v sezoni ostal nepremagan. Anže Kopitar je prispeval dve podaji.

Kuemper, ki je vsaj začasno zamenjal prvega vratarja Jonathana Quicka, je branil že drugo tekmo zaporedoma in ob 59 strelih na svoj gol prejel vsega en zadetek. "Zelo sem vesel, da sem dobil priložnost braniti še na drugi tekmi. Tokrat še posebej, saj si jo je ogledal tudi moj oče. Zato sem se želel posebej izkazati, a je bilo to ob pomoči branilcev danes lahko," je dejal vratar iz mesta angelov.

Pred Kralji je zdaj prost dan, ki ga bodo izkoristili za selitev v Tennessee, kjer jih v noči na petek čaka tekma z Nashvillom.

V ligi še vedno vodi Tampa, ki pa je tokrat na gostovanju v Winnipegu izgubila s 3:1. To je izkoristil novinec v Ligi Las Vegas, ki je v Calgaryju slavil s 4:2, in se ob odigrani tekmi manj približal na točko. Los Angeles je na sedmem mestu zahoda.

V vse boljši formi so tudi branilci naslova Pittsburgh Penguins, ki so v noči na sredo premagali San Jose s 5:2 in dosegli tretjo zaporedno zmago. Dvakrat je na tekmi zadel Bryan Rust, ki je v 12. minuti branilce Stanleyjevega pokala popeljal v vodstvo, v 54. minuti pa je zadel za 5:4. Zvezda večera pa je bil Rus Jevgenij Malkin, ki je dosegel kar tri gole (40., 47., 59.).

Liga NHL, izidi:

Dallas Stars - Los Angeles Kings 0:3
(Anže Kopitar dve podaji za za Los Angeles)

Buffalo Sabres - New Jersey Devils 1:3
Carolina Hurricanes - Ottawa Senators 2:1
Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild 2:3 (kazenski streli)
Boston Bruins - Anaheim Ducks 1:3
New York Islanders - Florida Panthers 1:4
Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks 5:2
Nashville Predators - Chicago Blackhawks 1:2
Winnipeg Jets - Tampa Bay Lightning 3:1
St. Louis Blues - Montreal Canadiens 3:1
Calgary Flames - Vegas Golden Knights 2:3
Vancouver Canucks - Colorado Avalanche 4:3 (podaljšek)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.