Šport
10 ogledov

Kopitar: "Vsi dvoboji so težki"

hokej Slovenija Matjaž Kopitar Saša Despot
Po drugi infarktni zmagi slovenske hokejske reprezentance na svetovnem prvenstvu divizije I smo se pogovarjali s selektorjem Matjažem Kopitarjem.

Ste pričakovali dve tako težki tekmi?
Pričakoval sem težek turnir. Vsi dvoboji so težki. Če smo imeli pomanjkanje prijateljskih tekem, smo imeli zdaj dva dobra preizkusa. S srečnim zaključkom. Dan odmora bomo izkoristili za treznjenje glav po vseh teh stresih. Fantje vedo, kdo prihaja in kako. Motivacija me sploh ne skrbi, morda so celo preveč napeti v določenih trenutkih.

Kako bi v primerjavi s prvo tekmo ocenili igro v obrambi?
Tokrat je bilo vse bistveno bolje. Tudi pri 2:1 smo dobro nadzirali potek dvoboja, nato pa je sledil tisti gol. Če je sodnik nam dvakrat piskal oviranje nasprotnika, potem ne vem, kaj je bilo to. Videti je, da so ti sodniki zdaj že navajeni soditi v štiri in ne več v tri.

Kaj je bilo še pozitivnega?
Veseli me, da David Rodman igra tako, kot je igral decembra. Dal mi je kar misliti. Imamo dva močna napada. Prvi še ima nekaj rezerve, a mislim, da bo vse skupaj še šlo navzgor.

Kdo bo prvi vratar na naslednji tekmi?
Imam načrt, da ju obdržim na visokem nivoju. Da sta oba spočita. Oba sta v dobri formi.

Kako proti Madžarom?
Vsi vemo, da so Madžari pravzaprav Alba z dodatkom ali Alba brez tujcev. Pokazali so, da so zelo motivirani, zabeležili so dve zmagi. Čaka nas vse prej kot lahko delo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.