Šport
26 ogledov

"Led je dober"

Hokej Slovenija slovenska hokejska reprezentanca hokej
1/17
Saša Despot
Risi so danes opravili prvi trening v Stožicah, kjer bo od nedelje do naslednje sobote potekalo svetovno prvenstvo divizije I.

Kljub bojazni, da začasna ledena ploskev v večnamenski dvorani ne bo tako dobra kot tiste v običajnih ledenih dvoranah, so igralci pohvalili stožiški led.

"Led je bil dober, nad vsemi pričakovanji. Vemo, da ko avgusta zadrsaš na novo ledeno ploskev, je ta slaba. Danes je bila bistveno boljša. Zelo so se potrudili, ko so ga pripravljali, in upam, da bo samo še boljši. Bili smo prvi, ki smo ga preizkusili, pozneje bo postal veliko bolj kompakten," je o "vroči" temi zadnjih dni dejal kapetan Tomaž Razingar.

Slovenci so bili sploh prvi na ledeni ploskvi, ki so jo v stožiški dvorani postavljali v zadnjem tednu. Nekaj malenkosti sicer še manjka, na današnjem treningu tako ni bilo vseh zaščitnih stekel na ogradi, a podlaga, s pripravo katere so sicer imeli v začetni fazi zaradi talnega gretja v dvorani tudi nekaj težav, je končana.

Prva tekma bo v Stožicah v nedeljo ob 13. uri (Japonska – Madžarska), Slovenija bo prvi dvoboj z Veliko Britanijo začela ob 20. uri.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.