Šport
11 ogledov

Sabolič: "Prevelikega pritiska ni"

Tičar Slovenija Hrvaška prijateljska tekma hokej Hala Tivoli Boštjan Tacol
Na SP divizije I bo vidno vlogo imel tudi nekdanji jeseniški napad. Dobre predstave od trojice Tičar, Jeglič in Sabolič pričakujejo tudi navijači.

Selektor Matjaž Kopitar je že pred časom za svetovno prvenstvo (SP) divizije I v Ljubljani dokončno določil le en napad. Tega sestavljajo Rok Tičar, Žiga Jeglič in Robert Sabolič. Od mladih napadalcev, ki so v preteklosti skupaj igrali na Jesenicah, v minuli sezoni pa so si kruh služili v Nemčiji in na Švedskem, bodo tokrat nekaj več pričakovali tudi hokejski navijači.

“Nekaj pritiska vsekakor je. A ta je pravzaprav na vseh igralcih. Vsi moramo dobro zaigrati na tekmah in dosegati zadetke. A morda res malce več pritiska čutimo tudi mi,” je o tokratni vlogi svojega napada menil Jeglič, Sabolič pa je na isto temo dejal: “Menim, da smo kar sproščeni, prevelikega pritiska ne čutimo. Vemo, da bo treba doseči kar nekaj golov. Igrali bomo tako, kot znamo, in dali vse od sebe.”

Sabolič sicer komaj čaka na prvo tekmo, ki jo bodo risi v nedeljo ob 20. uri odigrali proti Veliki Britaniji: “Če priznam, komaj čakam, da zadrsamo v Stožicah. Verjamem, da bo vzdušje na tekmah še boljše kot v Hali Tivoli. Dvoboje si bo ogledalo več ljudi. Upam, da bo prava evforija.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.