Šport
20 ogledov

Risi v zadnjem hipu opraskali Japonce

Kristan Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I Stožice hoke
1/23
Anže Petkovšek
Slovenska hokejska reprezentanca je na drugi tekmi svetovnega prvenstva divizije I v Ljubljani premagala Japonsko s 4:2 (2:1, 1:1, 1:0). Po prostem torku sledi tekma z Madžarsko. "Na srečo smo zabili tisti tretji gol, ki nam je prinesel tri točke," pravi David Rodman.

Risi so se z Japonci mučili še dlje časa kot na prvi tekmi prvenstva z Veliko Britanijo. Druga tretjina se je tako končala z vodstvom Slovenije z 2:1, v tretji tretjini pa je najprej izenačil Takuro Jamašita, odločilni gol pa minuto in 19 sekund pred koncem dvoboja zabil Aleš Kranjc. Piko na i k zmagi (4:2) je deset sekund pred zadnjim piskom sirene z golom v prazna vrata postavil Tomaž Razingar. "Na koncu nas je rešila sreča. To se nam ne sme več ponavljati. Vsako napako so kaznovali," je razplet tekme pokomentiral branilec Blaž Gregorc.

Boljši, vendar ...

Izbranci Matjaža Kopitarja so sicer povedli v 12. minuti, ko je z leve strani streljal branilec Mitja Robar in premagal vratarja Masahita Harado, ki mu je pogled zakrival Rok Tičar. Še bolje so Slovenci zaigrali v drugi tretjini, priložnosti pred japonskimi vrati pa so se vrstile po tekočem traku. Eno izmed njih je ob igralcu več na ledu izkoristil David Rodman v 28. minuti. Gostitelji so prevladovali tudi v naslednjih minutah, a so hokejisti iz dežele vzhajajočega sonca zmanjšali razliko po hitrem protinanapadu. V torek je na SP prost dan, naslednji tekmec Slovenije bo v sredo Madžarska.

 

Kaj pa ostali?

Avstrijci so si nove tri točke zagotovili že v prvi tretjini. V manj kot treh minutah so z zadetki Thomasa Hundertpfunda, Gregorja Baumgartnerja in Manuela Latuse praktično odločili zmagovalca, saj niso ponovili napake s prve tekme, ko so po visokem vodstvu proti Ukrajini popustili in na koncu le tesno zmagali. Tokrat so v nadaljevanju njihovi tekmeci sicer dosegli tri gole, toda zanesljive zmage Avstrije niso mogli ogroziti.

Madžarska je v prvi tekmi drugega kola premagala Ukrajino s 3:1 (2:0, 0:0, 1:1). Madžari so na ljubljanskem SP dosegli drugo zmago, Ukrajinci pa doživeli drugi poraz. Odločilna je bila že prva tretjina, ko sta za naše vzhodne sosede zadela Nikandrosz Galanisz in Ladislav Sikorcin v razmiku minute in pol. Ukrajina je prek Aleksandra Pobjedonoscova v zadnji tretjini znižala, Madžari so nato v 52. minuti zapravili kazenski strel, Janos Vas pa je potrdil zmago z zadetkom na prazna vrata v 59. minuti.

SP divizije I (skupina A), 2. kolo:

Slovenija : Japonska 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Robar (12), D. Rodman (28), Kranjc (59), Razingar (60); Tanaka (35), Jamašita (47)

Madžarska : Ukrajina 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Galanisz (11), Sikorcin (12), Vas (60); Pobjedonocev (44)

Avstrija : Velika Britanija 7:3 (3:0, 2:2, 2:1)
Hundertpfund (8, 35), Baumgartner (9, 22), Latusa (12, 44), Herburger (53); Shields (34, 40), Nielson (51)

Vrstni red: 1. Madžarska 6, 2. Avstrija 6, 3. Slovenija 6, 4. Japonska, 5. Ukrajina, 6. Velika Britanija 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.