Šport
12 ogledov

Kopitar zbral svoje (mlade) sile

Tomaž Razingar meni, da bo minilo kar nekaj časa, preden bo igralni salon odprt. Saša Despot
Slovenski hokejisti novo sezono na reprezentančni ravni začenjajo v beloruskem Gomelu. Od danes do sobote bo v tem mestu potekal pripravljalni turnir hokejskih reprezentanc Slovenije, Belorusije, Danske in druge zasedbe Rusije.

Selektor Matjaž Kopitar je na ta turnir poklical hokejiste na reprezentančni zbor prvič po SP v Bratislavi. Na prvi akciji sezone je, kot je v zadnjih sezonah že običajno, v postavi več mladih igralcev, ki dobijo priložnost za uveljavljanje.

Na seznamu so tako vratarji Andrej Hočevar, Gašper Krošelj in Matija Pintarič, branilci Aleš Kranjc, Sabahudin Kovačevič, Damjan Dervarič, Igor Cvetek, Andrej Tavželj, Žiga Grahut, Maks Selan, Luka Tošič ter napadalci Tomaž Razingar, Edo Terglav, Rok Tičar, Anže Ropret, Jaka Ankerst, Žiga Pance, Matej Hočevar, Eric Pance, Ken Ograjenšek, Marjan Manfreda, Andrej Židan in Anže Kuralt.

Slovenci so ob prekinitvi sezone v ligaških tekmovanjih ta teden opravili krajše priprave na Bledu. Kopitarju so tokrat ponagajale še poškodbe in selitve igralcev. Marcel Rodman je že nekaj časa poškodovan, Andrej Hebar pa po selitvi na Švedsko nima ligaškega premora, pred prekinitvijo pa so se poškodovali še Klemen Pretnar, Aleš Mušič in Boštjan Goličič, namesto slednjega je Kopitar v ekipo naknadno poklical Kena Ograjenška.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.