Šport
47 ogledov

Kopitar že deseti strelec lige

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Ekipa Los Angeles Kings je v noči na torek gostovala pri Nashville Predators in izgubila z 2:5. Anže Kopitar je za Kralje zbral dve podaji, gola pa sta v zadnji tretjini tekme prispevala Drew Doughty in Alec Martinez.

V generalki morebitnega dvoboja v končnici je dal Nashville hokejistom Los Angelesa precej razlogov za razmislek, saj je slavil gladko zmago s 5:2. Ryan Johansen je dosegel gol in dve podaji, po gol in podajo sta dodala še James Neal in Roman Josi.

Plenilci so zmagali na treh tekmah od zadnjih štirih, med strelce sta se vpisala še Mike Fisher in Filip Forsberg. Finski vratar v vratih Nashvilla Pekka Rinne je ubranil 28 strelov in osvojil 30. zmago v sezoni. Kralji iz Los Angelesa so končali niz štirih zaporednih zmag.

"Mislim, da je bila prva tretjina v redu. V drugi smo malo preveč razmetavali s ploščki, jim začeli nuditi priložnosti. Napadalci niso našli recepta, kako priti mimo njihove obrambe," je po tekmi dejal trener Los Angelesa Darryl Sutter.

Tudi Anže Kopitar tokrat ni našel poti do gola nasprotnikov, se je pa v statistiko vpisal z dvema podajama pri obeh golih kraljev. "Včasih trenerji ob slabi igri v prvem delu tekme poskusijo z menjavo vratarja. Tega pri nas ni, saj vem, da to ni rešitev. Preprosto se ne smemo zanašati na zadnjo tretjino, da se bomo vrnili v igro po zaostanku," pa je po tekmi dejal Hrušičan.

Za se je še z dvema točkama prebil na deseto mesto med strelci v ligi NHL, na 71 tekmah je zbral 67 točk za 24 zadetkov in 43 podaj. Daleč pred vsemi ostaja zvezdnik Chicaga Patrick Kane, ki je pri 92 točkah. Kopitarse je sicer prebil že na 237. mesto med strelci v zgodovini lige. Skupno je na 754 tekmah v svojo statistiko vpisal 677 točk (242 + 435).

V ostalih treh tekmah minulega večera so New York Rangers s 4:2 premagali Florida Panthers, Toronto Maple Leafs so bili s 5:2 boljši od Calgary Flames, New York Islanders pa so z 1:4 morali priznati premoč Philadelphia Flyers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.