Šport
26 ogledov

Koprski Cimos končal na zadnjem mestu

Bundalo Cimos Koper Saša Despot
Rokometaši Cimos Koper so že v soboto ostali brez možnosti napredovanja v Ligo prvakov, po nedeljskem porazu pa so turnir povabljencev končali na zadnjem mestu.

Koprska zasedba je turnir na Azurni obali končala na zadnjem mestu. Po sobotnem polfinalnem porazu proti francoskemu Saint Raphaelu s 23:28 je danes izgubila tudi tekmo za tretje mesto, mero pa jim je vzela poljska Wisla iz Plocka. V minuli sezoni tretjeuvrščena ekipa v slovenskem prvenstvu bo svoje mednarodne nastope nadaljevala v drugem predkrogu pokala EHF, ki bo na sporedu prihodnji mesec.

Izbranci Fredija Radojkoviča so slabo odprli tekmo in si že sredi polčasa priigrali pet golov zaostanka (4:9). V nadaljevanju so zaigrali veliko bolje, v 23. minuti so se Poljakom, za katere igra tudi Slovenec Bošjan Kavaš, približali na dva gola zaostanka (8:10), le štiri minute kasneje pa je bilo vnovič +4 (8:12). V sami končnici prvega polčasa so naredili delni izid 2:0 in na odmor odšli za zaostankom dveh golov (10:12), ta pa bi bil lahko še manjši, če bi Matjaž Brumen zadel kazenski strel s sedmih metrov.

Koprčani so vse možnosti za zmago zapravili v začetku drugega polčasa, ko so Poljaki naredili delni izid 5:0 in povišali na 17:10. Koprčani so prvi gol dosegli ob koncu osme minute, ko je zadel Hrvat Filip Gavranović, v deseti minuti pa je koprska klop zahtevala minuto odmora. Radojkovičevi napotki so prinesli le majhen kakovosten premik v koprski igri, v celoti pa niso bili kos Wisli iz Plocka.

V koprski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Matjaž Brumen in Jure Dobelšek. Prvi je dosegel enajst, drugi pa štiri gole. V poljski ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Petar Nenadić s sedmimi zadetki.

V velikem finalu se bosta pomerila francoski Saint Raphael in nemški HSV iz Hamburga, zmagovalec te tekme pa se bo uvrstil v ligo prvakov, kjer bo nastopal v skupini A (francoski Montpellier, ruski Čehovski medvedi, nemški Flensburg-Handewitt, španski Reale Ademar Leon ter zmagovalec kvalifikacijskega turnirja v Beogradu - beograjski Partizan ali Sloga iz BiH).

Cimos Koper: Škof, Vran, Dobelšek 4, Grzentič, Brumen 11, Bombač 1, T. Poklar, Krivokapić, N. Poklar 2, Konečnik, Rapotec 1, Manojlović, Gavranović 3, Bundalo, Bošković, Osmajić.

Wisla Plock: Sego, Wichary, Ghionea 2, Nenadić 7, Nikčević, Syprzak, Eklemović 2, Toromanović 2, Ilyes, Wisniewski 3, Kubisztal 3, Kavaš 3, Twardo, Paczkowski 2, Zolotenko, Spanne 2.

Sedemmetrovke: Cimos Koper 7 (5), Wisla Plock 8 (5).
Izključitve: Cimos Koper 10, Wisla Plock 10 minut.
Rdeč karton: Wisniewski (59.).

Kvalifikacije za Ligo prvakov:

Cimos Koper : Wisla Plock 22:27 (10:12)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.