Šport
23 ogledov

Koprski rokometaši v boj za Ligo prvakov

Bombač Cimos Koper Saša Despot
Rokometaši koprskega Cimosa so po bankrotu danskega Köbenhavna sprejeli vabilo Evropske rokometne zveze (EHF) za nastop na turnirju povabljencev za Ligo prvakov.

Na Azurni obali bodo konec tega tedna nastopili francoski Saint-Raphael, nemški HSV Hamburg in poljska Wisla iz Plocka, koprska zasedba pa se bo v polfinalu pomerila z domačo ekipo.

"Želimo si vnovičnega nastopa v Ligi prvakov, čeravno si tega nismo prislužili na igrišču. Po odpovedi Köbenhavna se nam je ponudila priložnost, da nastopimo v dodatnih kvalifikacijah. V tem trenutku nismo na vrhu naše uigranosti. Nekaj so k temu prispevale poškodbe, predvsem Miodraga Krivokapića in Nikole Manojlovića. Prvi je šele pred dnevi začel vaditi pod polno obremenitvijo, drugi pa se je po rehabilitaciji odpravil v Katar, kjer je nastopil na neuradnem svetovnem klubskem prvenstvu," je uvodoma dejal koprski strateg Fredi Radojkovič in dodal: "Pred nami je zahtevna preizkušnja, predvsem zaradi močnih tekmecev na nasprotni strani, da ne govorim o drugih interesnih zadevah. Ne verjamem, da bi bila evropska krovna organizacija vesela, če bi v Ligi prvakov videla tri slovenske ekipe."

Koprska zasedba je v minuli sezoni prikazala sijajne predstave v Ligi prvakov. V skupinskem delu je zasedla drugo mesto, takoj za nemškim Hamburgom, v osmini finala izločila poljski Vive Targi Kielce, v četrtfinalu pa po hudem boju klonila proti španskemu Atleticu iz Madrida, ki je na zaključnem turnirju v Kölnu po porazu z nemškim Kielom zasedel drugo mesto.

"V polfinalu nas čaka francoski Saint-Raphael. Gre za vrhunsko ekipo, ki je v minuli sezoni osvojila tretje mesto v francoskem prvenstvu, ob tem pa bo tudi gostila turnir povabljencev, kar zgovorno priča o njeni ambicioznosti. Mi bomo naredili vse, da jo premagamo, po drugi strani pa tudi neuspeh ne bi bil nobena tragedija. Naš cilj je, da na turnirju dosežemo vsaj eno zmago. Z njo bi preskočili eno oviro v predkvalifikacijah za evropsko ligo, hkrati pa bi se brez dodatnih obremenitev lahko do decembra osredotočili na državno prvenstvo," je pred odhodom na Azurno obalo dodal Radojković.

"Upam, da bomo v Franciji ponovili predstave iz pripravljalnega obdobja. Kljub odsotnosti nekaterih udarnih igralcev smo se prikazali v dokaj lepi luči. V tem trenutku nam resda primanjkuje nekaj uigranosti, a naredili bomo vse, da se vnovič uvrstimo v Ligo prvakov," je dodal občasni krilni reprezentant Uroš Rapotec.

Slovenija bo v tej sezoni zagotovo imela dva predstavnika v Ligi prvakov. Celjska zasedba bo igrala v skupini B, v njej so poleg nemškega Kiela tudi madžarski Veszprem, španski Atletico Madrid, švedski Sävehof in zmagovalec kvalifikacijske skupine 3 (romunska Constanta, slovaški Tatran Prešov, izraelski Maccabi Rishon Lezion in italijanski Bolzano), velenjska ekipa pa v skupini C, v kateri so danski Bjerringbro-Silkeborg, poljski Vive Targi Kielce, francoski Chambery, ruski Sankt Peterburg in zmagovalec kvalifikacijske skupine 2 (makedonski Metalurg Skopje, norveški Haslum, ukrajinski Dinamo Poltava in avstrijski Alpla Hard).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.