Šport > Košarka
35 ogledov

Ah, brezveze, saj je Curry

stephen curry EPA
Steph Curry je trenutno najboljši strelec v ligi NBA. Tega se očitno zavedajo tudi tekmeci.

Golden State Warriors v tej sezoni podirajo vse rekorde. Odigrali so 23 tekem v ligi NBA in jih prav toliko tudi dobili, pri aktualnih prvakih pa blesti predvsem nezuastavljiv Stephen Curry. Ta v povprečju dosega po 32,2 točke na tekmo in je na dobri poti, da znova podre rekord v številu trojk v rednem delu sezone. Hkrati zbere še po pet skokov, šest asistenc in 2,3 ukradene žoge na tekmo.

Pred dnevi je blestel tudi na tekmi proti ekipi Charlotte Hornets, za tri točke pa je zadel osemkrat iz 11 poizkusov. O njegovi zanesljivosti veliko pove tudi posnetek iz tretje četrtine, ko je ostal sam pri metu za tri točke. Podajalec Andrew Bogut, center Bojevnikov, se sploh ni trudil za skok, domači branilci pa so le počakali, da žoga poleti skozi mrežico. Curry je na dvoboju zbral 40 točk.

When you turnaround to defend the open shooter but then realize it's Stephen Curry...

Posted by Greatest Sporting Moments on Tuesday, 8 December 2015


Strokovnjaki v zadnjem času poskušajo razložiti, zakaj je Curry tako dober strelec, mnogi omenjajo košarkarske gene, tudi njegov oče je bil namreč izjemen strelec. Ob upokojitvi je bil Dell Curry, v ligi NBA igra trenutno igra tudi njegov drugi sin Seth (Sacramento Kings), najboljši metalec trojk in najboljši po doseženih točkah v zgodovini prav pri takratni ekipi iz Charlotta. Prav vsi analitiki pa se strinjajo, da je za Stephom Curryjem nešteto ur, ki jih je preživel v telovadnicah, kjer je vadil svoj met.

"Najraje bi videl, da so to najboljše predstave Curryja, saj mi zmanjkuje superlativov zanj. A nekaj mi govori, da bo še boljši. Njegova veličina je v inteligenci, v načinu, kako bere igro. Ni pretirano hiter, da bi lahko pustil branilca na mestu, z mišicami si ne more izboriti prostor, a vseeno velikokrat ostane povsem sam pri metu, uspešen pa je tudi pri prodorih. Takšen košarkarski IQ in delovna etika ločita dobrega strelca od nazustavljivega," pravi NBA analitik Scott Howard-Cooper.

Uživajte!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.