Šport > Košarka
14179 ogledov

Američani nad Dončića, ker ni upošteval navodil

luka dončić Epa
Slovenski košarkarski zvezdnik je prekinitev NBA sezone zaradi pandemije novega koronavirusa izkoristil za vrnitev v domovino.

Luka Dončić je še vedno v Sloveniji, kjer potrpežljivo čaka na vpoklic njegovega moštva Dallas Mavericks.

V teksaški organizaciji se za razliko od večine drugih ekip še niso odločili za mobilizacijo svojega igralskega kadra, zaprti pa ostajajo tudi njihovi prostori za trening, čeprav so nekatere dvorane širom države, potem ko je tako dovolil komisar lige Adam Silver, odprte že od 8. maja.

luka dončić goran dragić NBA Šport Dončić, Dragić in kolegi pri Mikiju Miški

V Dallasu menijo, da tudi ob doslednem upoštevanju vseh varnostnih priporočil ne morejo zagotoviti varnosti za igralce in druge zaposlene, zato bodo s treningi še nekoliko počakali, to pa pomeni, da košarkarji ostajo prepuščeni individualni vadbi doma ali na prostem.

Dončiću to ne bi smelo predstavljati kakšnih posebnih težav, saj ima v Sloveniji, kjer je vlada 14. maja preklicala epidemijo, zelo dobre pogoje za trening.

Pred dnevi je namreč po spletu zaokrožila fotografija iz ene od ljubljanskih telovadnic, kjer je imel NBA zvezdnik priložnost trenirati z nekaterimi zvenečimi imeni slovenske košarke.

Luka Dončić zasebno letalo Fotodokaz Šport Poglejte, kaj Dončić počne v Sloveniji

NBA moštva so trenutno v pričakovanju nadaljnjih navodil glede vrnitve igralcev, ki so ob razmahu pandemije v ZDA spakirali kovčke in se odpravili na relativno varnejšo lokacijo, bodisi v domovino bodisi kam drugam.

Vodstvo lige naj bi odgovore podalo do 1. junija, do takrat pa naj bi razdelali tudi časovni okvir za zagon ekipnega treninga, brez omejevanja kontakta in ob prisotnosti večjega števila članov strokovnega štaba. 

Liga NBA je tekmovanje prekinila že 11. marca, vračanje v star tire pa poteka počasi in preudarno. Po poročanju ESPN-a bodo košarkarji ob vrnitvi v državo opravili 14-dnevno karanteno, nato bodo imela moštva na voljo teden ali dva časa za individualno vadbo, temu bodo sledili dva do trije tedni formalnega trening kampa.

Vsi predlogi so za zdaj še v povojih in v fazi diskusije. Po predvidevanjih naj bi se prve tekme odigrale od sredine do konca meseca julija, odvisno od poteka dogodkov v prihajajočih tednih.

Luka Dončić Nasmejali svet Šport Američani se zaradi Dončića norčujejo iz Divca v priljubljeni risani seriji

Veliko košarkarjev je v času pandemije ostalo blizu svojih klubov ali pa so se od sprostitve ukrepov že vrnili k individualnim treningom. Novinarji EPSN-a ob tem poudarjajo, da je liga NBA igralcem odsvetovala odhod iz države, vendar nekateri priporočila niso upoštevali.

Čeprav je v tej skupini kopica mednarodnih košarkarjev, so pri ESPN-u poimensko izpostavili zgolj in samo Luko Dončića, na kar so opozoril tudi na spletnem portalu Mavsmoneyball.com. "ESPN je poimensko izpostavil Luko Dončića kot igralca, ki se je odločil, da ne bo upošteval priporočil lige," so zapisali.

Navijači Dallasa, razumljivo, niso bili navdušeni. Eden od njih je celo namignil, da gre za pričakovano blatenje Dončićeve podobe, saj se je mladenič prehitro povzpel na vrh, čemur neizbežno sledi rušenje s prestola.

 

 

Komentarjev 1
  • Avatar Cressiola
    Cressiola 01:02 22.maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke - B︆︆r︆︆e︆︆d︆︆h︆︆o︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m