Šport > Košarka
19210 ogledov

Poglejte, kaj Dončić počne v Sloveniji

Luka Dončić zasebno letalo
1/3
Instagram
Najboljši slovenski košarkar, član moštva Dallas Mavericks, v tem trenutku še nima razloga za vrnitev v ZDA.

Medtem ko je večina moštev že začela s prilagojenimi treningi pred težko pričakovanim nadaljevanjem NBA sezone, pa v prostorih teksaške ekipe, katere član je Luka Dončić, še vedno vlada zatišje.

V zveznih državah, kjer je zdravstvena slika že omogočila odpravo karantene, se igralci počasi vračajo na trening, vendar v Dallasu ne želijo prehitevati dogodkov. Pomisleke do ponovnega odprtja dvoran je med prvimi izrazil prav lastnik franšize Mark Cuban.

Vodstvo lige je odlok o zagonu aktivnosti oznanila 1. maja, igralci pa so se na trening vrnili natanko teden dni kasneje.

Luka Dončić Nasmejali svet Šport Američani se zaradi Dončića norčujejo iz Divca v priljubljeni risani seriji

Čeprav bi se košarkarji Dallasa lahko ponovno zbrali v American Airlines Centru, kjer bi sicer morali slediti strogim varnostnim določilom za omejevanje možnosti širitve okužbe, pa večina igralcev formo še naprej vzdržuje v domačem okolju oziroma na prostem. Med njimi je tudi najboljši novinec pretekle sezone Luka Dončić, ki se še vedno mudi v Ljubljani. 

Slovenski košarkar se je v domovino vrnil že konec meseca aprila, zdaj pa se je na spletu pojavil še fotodokaz, da je 21-letnik res v Ljubljani, kjer pa sedi križem rok, temveč se aktivno pripravlja na vrnitev NBA košarke. Na parketu se je potil v družbi slovenskih košarkarjev Nejca Klavžarja, člana Sparsa iz Sarajeva, in njegovega brata Urbana Klavžarja, ki se kali v mladinski selekciji madridskega Reala.

Po poročanju Ekipe24 so treningu prisostvovali tudi Mirko Mulalić, Blaž Mahkovic, Blaž Mesiček, Gregor Glas, Luka Rupnik, Jaka Blažič in Edo Murič.

Pestra druščina, ni kaj.

luka dončić Analiza Šport "Dončić je imel v karieri veliko sreče"

Dončić ima v domovini odlične pogoje za trening, kar je bil tudi eden izmed glavnih razlogov za vrnitev. "Vedel sem, da je to v tistem trenutku najboljša odločitev in nisem se motil. Takšnih pogojev, kot jih imam za trening v okolici svoje hiše v Sloveniji, v svojem domovanju v Dallasu nimam. Tako fizično kot psihično mi bo čas, ki ga bom lahko do nadaljevanja lige NBA preživel v Sloveniji, dobro del," je ob prihodu domov povedal 21-letnik.

Prostore za trening je igralcem doslej odprlo 17 NBA ekip, vendar Dallasa ni med njimi. Za zdaj še ni jasno, kdaj se bodo Dončić in druščina spet zbrali v Teksasu. Lastnik franšize Mark Cuban meni, da je tveganje za igralce in osebje še vedno preveliko.

"Četudi bi zadostili vsem preventivnim ukrepom, preprosto ni vredno. Še posebej ker naši košarkarji vzdržujejo formo z igranjem na prostem in drugimi oblikami vadbe. Po mojem mnenju nagrada ne odtehta tveganja," je pojasnil Cuban.

Luka Dončić Iz zakulisja Šport Multimilijarder razkril skrivnost o Dončiću


 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.