Šport > Košarka
14 ogledov

Anthony prvakom natresel 50 točk

carmelo anthony Reuters
Aktualni prvaki severnoameriške košarkarske lige NBA Miami Heat so ponoči doživeli hladen tuš pod obročema domače dvorane American Airlines Arena. Košarkarji s Floride niso našli pravega recepta za zaustavitev zelo razigranega Carmela Anthonyja, ki je za zmago New York Knicks s 102:90 prispeval skoraj polovico vseh točk.

Anthony se je že tretjič v karieri veselil posebnega dosežka, ko je s 50 točkami povsem zasenčil preostale igralce. "Nocoj sem se počutil odlično. Že vse od začetka tekme me je spremljal poseben občutek in teh dobrih občutkov nisem izgubil vse do konca. Včasih se zgodi, da si na začetku tekme 'vroč', a se potem 'ohladiš'. Danes na srečo ni bilo tako," je bil po deveti zaporedni zmagi kratkohlačnikov zadovoljen Anthony. Iz igre je metal 18:26, od tega je dal sedem trojk v desetih poskusih.

Miami, najboljše moštvo vzhoda, je igral brez treh igralcev; manjkala sta zvezdnika LeBron James in Dwyane Wade, tako kot njiju pa zaradi poškodbe v ekipi ni bilo Maria Chalmersa. Za domače je največ točk zbral Chris Bosh, in sicer 23. Kratkohlačniki so sicer dobili tretji obračun z Miamijem od štirih odigranih v tej sezoni.

kobe bryant | Avtor: EPA EPA
Moštvo Los Angeles Lakers je znova okusilo slast zmage. Jezerniki so v derbiju zahodne konference lige NBA prepričljivo premagali neposrednega tekmeca v boju za končnico Dallas Mavericks s 101:81. Izkazal se je superzvezdnik iz mesta angelov Kobe Bryant, ki je 19. v karieri dosegel trojnega dvojčka, v statistiko tekme je vpisal 23 točk, 11 skokov in 11 podaj. Dobro sta se odrezala tudi Dwight Howard s 24 točkami in 12 skoki, Earl Clark pa je prispeval 17 točk in 12 skokov.

Med polčasom so pod strop košarkarskega hrama moštva iz Los Angelesa Staples Center izobesili majico slovitega Shaquilla O'Neala s številko 34. O'Neal je v dresu jezernikov preživel osem sezon od leta 1996 do leta 2004 ter si je ob tem trikrat nadel šampionski prstan. Slovesnosti se je udeležil tudi sloviti nekdanji trener Los Angelesa Phil Jackson, ki še vedno uživa velik ugled, kar so navijači pokazali z vzklikanjem "Hočemo Phila".

Tretji obračun večera je pripadel košarkarjem Washington Wizards, ki so ugnali Chicago Bulls z 90:86. Washington ostaja nepremagan na domačem terenu, saj so vpisali že osmo zmago pod domačima obročema.

Liga NBA, rezultati:

Washington Wizards : Chicago Bulls 90:86
Wall 27, Price 13; Boozer 19, Robinson 17

Miami Heat : New York Knicks 90:102
Bosh 23, Miller 18; Anthony 50

Los Angeles Lakers : Dallas Mavericks 101:81
Bryant 23, Howard 24, Clark 17; Kaman 14, Mayo 12, Nowitzki 11

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.