Šport > Košarka
29 ogledov

Avanzo: "Mladi odlično izkoristili priliko"

Matej Avanzo in Goran Dragić Anže Petkovšek
Na Košarkarski zvezi Slovenije so – čeprav glavni cilj, vezan na preboj na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, ni bil izpolnjen – zadovoljni, ker so dobljeno priložnost dobro izkoristili mladi košarkarji.

Prvi odziv Košarkarske zveze Slovenije, potem ko se slovenski reprezentanci po porazu z Litvo ni uspelo zavihteti med prvih šest moštev evropskega prvenstva, je izjava Mateja Avanza, direktorja članskih reprezentanc: "Glavnega cilja, ki smo si ga zastavili pred odhodom v Litvo, to je uvrstitev med prvih šest na evropskem prvenstvu in s tem preboj v olimpijske kvalifikacije, nismo izpolnili. O tem, kaj in kako naprej, je težko govoriti le nekaj minut po porazu z Litvo, na KZS smo ključne odločitve vselej sprejeli s premislekom in tudi tokrat ne bo nič drugače. O strokovnih štabih naših reprezentanc je in bo tudi v prihodnje oceno po temeljiti analizi dal strokovni svet KZS, glede na to, da bomo v letu 2012 brez uradnih tekem, pa je za sprejem najboljše možne odločitve za prihodnost slovenske moške članske reprezentance časa dovolj. Veseli me, da smo reprezentanco pomladili in da so vsi novinci Zoran Dragić, Mirza Begić, Edo Murić in Luka Rupnik priložnost odlično izkoristili, enako pa velja tudi za novince, ki so bili z nami na pripravah: Jako Blažiča, Luko Lapornika, Klemna Prepeliča in Danijela Vujasinovića. Kaj več pa po temeljiti analizi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.