Šport > Košarka
21 ogledov

Bečirović ne izključuje vrnitve k Olimpiji

30-letni Sani Bečirović je lani zelo dobro igral na SP v Turčiji. (Foto: Reuters Reuters
Slovenski košarkarski reprezentant Sani Bečirović je trenutno brez kluba. Zaradi finančnih težav iranskega kluba Foolad Mahan, s katero ima sklenjeno enoletno pogodbo, tako ostaja v domovini.

Bečirović je sicer za iranskega prvoligaša uspešno nastopal na azijskih klubskih igrah in osvojil prvo mesto. Po kratkem premoru bi se moral vrniti nazaj v Iran, vendar s klubom niso našli skupnega jezika. Bečirović se tako v Sloveniji individualno pripravlja v želji, da se kmalu pridruži novi ekipi.

"Klub se je znašel v finančnih težavah, vsaj tako mi je bilo predstavljeno. Pogodba z njimi še ni prekinjena. Okoli deset dni nazaj je klub zatrjeval, da je vse v najlepšem redu in da bom igral tudi v prvenstvu. Sedaj se je vse obrnilo na glavo. Klub naj bi se znašel v finančnih težavah in možno je, da ga čez noč zaprejo. V času, ko sem bil v Sloveniji sem prejel dve ponudbi, ki sem jih zavrnil misleč, da se vračam v Iran. Sedaj je čas, da se pridružim nekomu, kajti v kratkem bodo v Evropi na razpolago prve menjave. Tu nekje v mesecu novembru oziroma v začetku decembra se pojavijo v klubih prva nezadovoljstva in tu vidim svojo novo priložnost. V roku dveh tednov bom optimalno pripravljen. Ne glede na vse, si še vedno želim le igrati košarko," je prek svojega tiskovnega predstavnika sporočil Bečirović.

Ne izključuje povratka v Olimpijo

Mariborčan se je v tem času pogovarjal tudi s trenerjem ljubljanske Olimpije Alešem Pipanom ter ne izključuje možnosti vrnitve v klub, za katerega je že igral v sezonah 1999-2001 in 2009-2010. "Olimpija je v težavah, to vsi vemo. Pred desetimi dnevi sem jih kontaktiral, da se jim pridružim samo na treningih preden grem v Iran. S Pipanom sva nato govorila tudi po telefonu, vendar imajo veliko obveznosti, veliko tekem, tako da smo stvar preložili in do danes ni še nič novega. Seveda sem pripravljen na razgovor," je dodal.

Bečirović, v času, ko je v Sloveniji, veliko pomaga tudi v svoji košarkarski šoli, kjer letos deluje že več kot 400 otrok po večjem delu Štajerske.

Komentarjev 1
  • mihatirs 16:20 08.november 2013.

    treneru bi, igral pa ne bi za mal manjše pare a!...ne hvala!