Šport > Košarka
17 ogledov

Olimpija v vse globji krizi, Krka izgubila po drami

(Igoeka - Union Olimpija) liga Aba
1/13
ABA
Košarkarji Uniona Olimpije tudi po šestih odigranih kolih ostajajo trdno zasidrani na dnu lestvice lige Aba, saj so edina ekipa, ki v letošnji sezoni še ni zmagala.

Košarkarji Uniona Olimpije nadaljujejo niz porazov v ligi Aba. Medtem ko so sredi tedna v Stožicah v evropskem pokalu presenetili Valencio, so v šestem krogu regionalnega tekmovanja doživeli šesti poraz in ostajajo na dnu razpredelnice kot edina ekipa brez zmage.

Poraz pri Igokei je za Ljubljančane slaba popotnica pred serijo težkih tekem. V ligi Aba jih najprej čakata dve zaporedni gostovanji, in sicer na Madžarskem in v Podgorici, nato domača preizkušnja s Cedevito in v začetku decembra dvoboj s Partizan v gosteh, v evropskem pokalu pa bodo naslednji teden gostovali v Nemčiji.

''Zmrznili'' v ključnih trenutkih

Razlog za nov poraz tiči v dveh zelo slabih obdobjih igre. Prvem na začetku druge četrtine, ko zeleno-beli štiri minute in pol niso zadeli koša in jim je tekmec ušel na 27:17, ter drugem na začetku zadnjega dela. Vmes so zmaji, ki so znova slabo izvajali proste mete in izgubili kar 17 žog, lovili razliko. Ujeli so jo pred začetkom zadnjega dela (51:51), a nato katastrofalno odigrali ključne minute - Igokea je naredila delni izid 15:4 (68:57) - in znova ostali praznih rok.

Fortuna ni bila na strani Krke

Košarkarji Krke so doživeli nepričakovan poraz v ligi Aba in prvič v tej sezoni domači parket zapustili sklonjenih glav. Za Novomeščane je to slaba popotnica pred začetkom tekmovanja v pokalu eurochallenge; v torek doma proti Uralu Jekaterinburgu.

Varovanci trenerja Aleksandra Džikića so bili veliki favoriti za zmago, vendar so goste po prednosti desetih točk najprej vrnili v igro, v zadnji minuti tekme pa so jim podarili še tri proste mete in tako ostali praznih rok.

Izenačeno tekmo so Novomeščani prvič prelomili ob koncu tretje četrtine, ko so se po dveh prostih metih Smiljana Pavića prebili do najvišje prednosti na tekmi (63:54). Razlike pa niso uspeli zadržati. Zadar se je ob odlični igri Marka Šutala in delnem izidu 10:0 prebil v ospredje (66:65) in do konca ostal v igri za zmago.

Nemirna roka Buljana in Klobučarja

Do nje ne bi prišel, če bi Zvonko Buljan dobro minuto pred koncem zadel vsaj en prosti met, ali če bi Jaka Klobučar dvajset sekund kasneje zadel oba. Edo Murić je z ukradeno žogo in polaganjem sicer Krko povedel v vodstvo, toda Filip Kraljević je dve sekundi pred koncem najprej zadel za 80:79, na drugi strani pa blokiral poskus Luke Lapornika.

Krka bo v naslednjem krogu lige Aba igrala gostovala v Skopju, naslednja domača tekma pa jo čaka 16. novembra proti Ciboni.

Liga Aba, 6. kolo:

Igokea : Union Olimpija 74:61 (53:53, 38:28, 17:17)
Nikolić 24, Jorović 13, Gipson 12; Drobnjak 11, Jackson 10, Omić 10

Krka : Zadar 79:80 (65:61, 44:44, 24:20)
Klobučar 17, Murić 16; Šutalo 26, Lawrence 13, Kraljević in Ramljak 11

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.