Šport > Košarka
769 ogledov

Bečirović ne spi mirno

Sani Bečirović Saša Despot
Ljubljančani ne želijo prehitevati dogodkov, tako da kadrovskih menjav, vsaj za zdaj, še ne načrtujejo.

Košarkarje Cedevite Olimpije danes čaka tekma 6. kroga evropskega pokala proti Darušafaki Istanbul. V primeru poraza bodo Ljubljančani zapravili možnosti za preboj v drugi del, kar je bil cilj moštva na začetku sezone.

Športnega direktorja Sanija Bečirovića skrbi ponavljanje napak in da ekipa v zadnjem mesecu ni naredila napredka v igri.

Kot je povedal Bečirović v pogovoru za EkipoSN, v primeru da se Cedevita Olimpija ne uvrsti v drugi del evropskega pokala, za zdaj ne razmišljajo o kakšnih kadrovskih potezah ter nepodpori trenerju Slavenu Rimcu.

Bečirović meni, da bodo po tekmah z Draušafako ter Koprom in FMP-jem v ligi Aba imeli jasno sliko, na kateri točki so.

"V prejšnjih letih se je vedno dogajalo, da smo prehitro reagirali in se nato dostikrat spraševali, ali ne bi bilo bolje, če bi ostal prejšnji trener. V prvem letu ne bi radi delali finančnih premetov, jemali iz nekih rezerv, ki jih niti ni ...," je odgovoril Bečirović.

Bolj ga skrbi ponavljanje istih napak. "Potem sta vedno dve možnosti: nadgraditev igralske zasedbe ali pa menjava trenerja. Toda če nimaš denarja ne za prvo ne za drugo, si ta voz prisiljen peljati naprej," sporoča športni direktor Cedevite Olimpije.

Bečirović se strinja, da ekipi manjka pravi organizator igre. Za drugi del sezone bo ekipa morala imeti več slovenskih igralcev, s čimer se vodstvo kluba ukvarja. Bečirović je povedal, da je ena od možnosti Jaka Klobučar, s katerim so stalno v nekakšni navezi.

"A spet je vse omejeno s finančnim vložkom. Jaka bi se gotovo ujel s to ekipo, vendar moramo zadovoljiti obe strani," je dejal. O Domnu Lorbku pa je povedal: "Domen ni bil nikoli v igri, saj vidite, da potrebujemo organizatorja in ne igralca na poziciji dve, tri."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.