Šport > Košarka
19 ogledov

Begić: "Na EP bo povsem noro"

Zbor slovenske košarkarske reprezentance.
1/9
Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca se je odpravila v Litvo, kjer bo odigrala tekmo z domačo reprezentanco in Latvijo. S torto proslavili 32. rojstni dan Sama Udriha.

Med slovenskimi košarkarji, ki se trenutno potijo na reprezentančnih pripravah, je le Mirza Begić del svoje košarkarske kariere preživel v Litvi. "Litva je dežela košarke, vsi so nori na ta šport in pozna se, da so imeli nekoč Arvydasa Sabonisa in ostale dobre igralce. Po mojem mnenju bo na evropskem prvenstvu pri njih povsem noro," je dejal 216 centimetrov visoki center Reala Madrida pred odhodom v Palango, kamor so Slovenci odpotovali ob 10.00 in v Litvo pripotovali malo po 13.00 po lokalnem času.

V Klaipedi bodo zeleno-beli v sredo in četrtek odigrali dve pripravljalni tekmi z Latvijo ter Litvo, v isti dvorani, ki je povsem nova, pa bodo igrali tudi srečanja prvega dela evropskega prvenstva, ki bo trajalo od 31. avgusta do 5. septembra. Tam se bo zbralo tudi veliko število slovenskih navijačev. "Klaipeda je obmorsko mesto, ki ima vse pogoje za treniranje in igranje, tako da lahko rečem, da je čisto v redu kraj. Navijači bodo tam uživali," je še povedal Begić, ki je v Kaunasu preživel sezono in pol.

Rusi brez Saše Kauna

David Blatt, ameriško-izraelski selektor na ruski klopi, na evropskem prvenstvu v Litvi ne bo mogel računati na centra CSKA-ja Sašo Kauna, ki mora na operacijo. 211 centimetrov visoki in 26-letni košarkar, ki pri ruskem prvaku igra že od leta 2008/09, je bil tri mesece poškodovan že med sezono, zdaj pa so mu zdravniki odredili operacijo, po kateri bo rehabilitacija trajala štiri tedne. Poleg Kauna je reprezentančne priprave zapustil tudi leto mlajši Viktor Lihodej, krilni košarkar Spartaka, ki je v minuli sezoni v ruskem prvenstvu v povprečju zbral 13,4 točke in 5,2 skoka na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.