Šport > Košarka
38 ogledov

Nachbar brez EP! Na operacijo gležnja!

Boštjan Nachbar opozarja na agresivno avstralsko igro. (Foto: Reuters) Reuters
Slovenija bo na EP v Litvi igrala brez enega najbolj pomembnih členov, Boštjana Nachbarja, ki mora na nujno operacijo gležnja.

Reprezentančni krilni košarkar Boštjan Nachbar je v ponedeljek opravil zdravniške preglede poškodovanega gležnja, ki so pokazali, da mora nujno na operacijo, zaradi česar bo moral izpustiti EP 2011.

Reprezentančna zdravniška služba je Nachbarja temeljito pregledala in ga po posvetovanju z ostalimi strokovnjaki na tem področju napotila na operacijo, s katero bodo zdravniki sanirali poškodbo, ki ga je motila pri treningih in tekmah v minulem obdobju. Ekipa tako priprave nadaljuje s štirinajstimi igralci, že v sredo se namreč reprezentanci pridružujeta še zadnja košarkarja, tista, ki sta nastopila na evropskem prvenstvu mlajših članov v Bilbau.

"Smo v težki situaciji, saj je Boštjan Nachbar izjemno pomemben in izkušen košarkar na krilnem položaju in bo težko nadoknaditi njegovo odsotnost. Ta poškodba se vleče že nekaj časa. Ne bo nam lahko, a časa za jokanje ni, saj se mora ekipa dobro pripraviti na bližnje evropsko prvenstvo, za katerega bomo morali seveda nekoliko spremeniti način igre ter odigrati po najboljših močeh na vseh tekmah. Nachbarju želim, da se čim prej pozdravi in da bo lahko spet zaigral na najvišjem nivoju, na kakršnem je sposoben igrati," je ob tem povedal slovenski selektor Božidar Maljković.

Dr. Slobodan Macura, reprezentančni zdravnik, pa je o Nachbarjevi poškodbi gležnja dejal: "Magnetna resonanca in CT sta pokazala osteopondralno lezijo (odkrušek kosti s hrustancem) na skočnici levega gležnja, ki je velika en centimeter. To bi motilo njegovo igranje, zato je nujen operacijski poseg, kar je potrdilo več različnih zdravnikov, ki so si ogledali njegove izvide. Rehabilitacija po taki operaciji traja najmanj šest tednov."

Boštjan Nachbar, ki je odpoved objavil tudi na svojem spletnem profilu na Facebooku, je razočaran nad poškodbo in odpovedjo dejal: "Žal moram slovenske navijače s težkim srcem obvestiti, da zaradi poškodbe gležnja ne bom mogel nastopiti na letošnjem evropskem prvenstvu. Bolečine in zatekanja gležnja po treningih in tekmah so bile razlog, da smo opravili temeljite preglede, po pogovoru z zdravniki slovenske reprezentance pa sem se odločil, da na poškodovanem gležnju opravimo priporočen manjši poseg, ki pa mi bo, žal, onemogočil treninge v času priprav na prvenstvo, kar posledično pomeni tudi nenastopanje na EP 2011. Ta poseg je nujen, saj bi v nasprotnem primeru lahko poškodbo le poslabšal. Čutim veliko razočaranje, saj sem bil kot vedno tudi letos izjemno motiviran in pripravljen igrati za reprezentanco. Letošnji izostanek iz reprezentance mojih načrtov za prihodnost ne spreminja, saj bom že naslednje poletje znova oblekel slovenski dres. Vsem fantom v reprezentanci v Litvi želim veliko sreče, za njih bom stiskal pesti kot še nikoli."

Komentarjev 2
  • magic12 11:35 26.julij 2011.

    ooo fant! škoda! ampak ne obremenjuj se, zdravje je na prvem mestu, zato je bolje da je to tako, verjamem pa da ti je žal, znaš narediti zelo dobro vzdušje tako na tekmah in v reprezentanci. pa naslednjič! čimprejšnje okrevanje ...prikaži več boki! ostali pa juriš na medaljo (težko ampak s srcem fantje!)

  • KOŠARKAmanija 10:29 26.julij 2011.

    Ojoj! :( Boštjanu želimo čimprejšnje okrevanje...Sedaj bodo naši košarkarji potrebovali še več spodbud iz občinstva, zato KLIKNI: www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni 5x 7-dni navijanja v Litvi ali nov LED TV Gorenje!