Šport > Košarka
10 ogledov

Smodiš: "Izgubiti, da bomo zmagali"

Slovenija, Makedonija, Smodiš Nik Rovan
V Kidričevem je Matjaž Smodiš prvič po letu 2009 zaigral za slovensko košarkarsko reprezentanco in tako na parketu kot ob njem pokazal, da je selektor Božidar Maljković lahko srečen zaradi njegove prisotnosti.

Kako bi ocenili prvi pripravljalni tekmi na Ptuju in v Kidričevem?
Več je negativnih stvari kot pozitivnih. Vedno je tekmo lepo zmagati, ampak če analiziramo vsak napad in obrambo. Pred nami je še gora dela, ampak skupaj moramo izgubiti, da bomo skupaj zmagali. Pred nami je še dolga, dolga pot.

Kako kaže z vašim zdravjem?
Super. Stvar je pod nadzorom. Hrbet drži vse pritiske, list (mišice, op. a.) je v redu, zdaj pa veselo na delo.

Kakšno je vzdušje v ekipi?
Vzdušje je mogoče celo predobro, na trenutke je morda celo preveč navdušenosti, kar se kaže v igri in treningih. Želja je velika, na EP pa bo treba pokazati tudi malo zrelosti. Predvsem v ključnih trenutkih, ko bodo noge težke, ko bo utrujenost naredila svoje, ko bo treba dobiti tekmo z nasprotnikom, ki je na papirju slabši, ko bo treba igrati z glavo. Tega nam še manjka. Jasno, manjka nam tudi veliko tehničnih reči v igri. Sčasoma verjamem, da bo stvar bolj gladko tekla in da bomo pripravljeni, ko bo čas za to.

Verjetno niste navdušeni, da Fiba ni dovolila nastopa dvema dodatnima košarkarjema.
Za nas je to velik minus. Dva dodatna košarkarja bi bila verjetno mlada, na katerih bi gradili prihodnost, in zanju bi bila to super izkušnja. Mislim, da odločitev Fibe ni pravilna. Prvič bo na EP 24 ekip. Pošteno do vseh bi bilo, da je več igralcev v reprezentanci.

Selektor Maljković je dejal, da vas bo naučil dobivati tudi tekme, kjer se bo treba stepsti.
Verjamem, da smo zato tukaj mi starejši: jaz, Jagodnik in podobni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.