Šport > Košarka
18 ogledov

Biki poteptali Čarovnike, Mrežice spet spredaj

Williams Knight Pachulia Pačulia Milwaukee Bucks Brooklyn Nets liga NBA žoga boj EPA
Po sinočnjih treh tekmah končnice je v vseh treh serijah izid v zmagah 2:1. Brooklyn vodi proti Torontu po zmagi s 102:98, Chicago je izid znižal po uspehu proti Washingtonu s 100:97, Portland pa je vodstvo v zmagah proti Houstonu obdržal kljub porazu po podaljšku s 116:121.

Zmago sta Houstonu priigrala James Harden, ki je zbral 37 točk, ter Troy Daniels s trojko 11 sekund pred koncem podaljška. Zanimivo je, da je Daniels večji del sezone preživel v nižjih ligah in je šele pred mesecem in pol doživel krst v ligi NBA. Hardenovih 37 točk je najboljši dosežek tega igralca v končnicah, Dwight Howard pa je dodal 24 točk in 14 skokov. Ključna pa je bila tudi obramba Omerja Asika, ki je ustavil najnevarnejšega tekmeca LaMarcusa Aldridga. Ta je za Portland dosegel več kot 40 točk na obeh prejšnjih tekmah v Houstonu, tokrat se je ustavil pri le 23. Prvo strelsko vlogo pri Blazers je tako imel Damian Lillard s 30 točkami. Nicolas Batum je sicer s trojko ob koncu rednega dela Portlandu zagotovil podaljšek.

Trojke Chicaga pokopale Washington

Le dve točki manj kot Harden je za Chicago zbral Mike Dunleavy, ki je blestel v trojkah, zadel jih je osem. Tako je le za točko zaostal za osebnim rekordom v končnici, pomembno pa je predvsem, da so biki zmagali in se tako izognili zaostanku z 0:3 v zmagah. Jimmy Butler je bil prav tako uspešen, njegova trojka 24 sekund pred koncem pa je bil tudi odločilen za uspeh Chicaga.

"S trenerjem sva se pogovorila o izkoriščanju priložnosti za met. Dosegel sem nekaj lahkih košev, kar me je spodbudilo, preprosto sem imel enega tistih večerov, ko ti gre vse kot po maslu," je dejal junak tekme Dunleavy.

Johnson zadržal mirnost za zmago

Najboljši strelec pri Brooklynu pa je bil Joe Johnson z 29 točkami. Johnson je bil tudi tisti, ki je z mirno roko pri prostih metih tri sekunde pred koncem zagotovil zmago. V zadnjem delu tekme so mrežice sicer skorajda zapravile prednost, saj so pred tem košarkarji Brooklyna že vodili za 15 točk. Deron Williams je dodal 22 točk, pri poražencih pa je bil najboljši DeMar DeRozan s 30 točkami.

Edini slovenski predstavnik v končnici lige NBA Beno Udrih bo z Memphisom spet zaigral danes ponoči, njegova ekipa proti Oklahoma Cityju vodi z 2:1 v zmagah.

Liga NBA (končnica), 1. krog:

Vzhod:
Brooklyn Nets : Toronto Raptors 102:98  /2:1/
Washington Wizards : Chicago Bulls 97:100  /2:1/

Zahod:
Portland TrailBlazers : Houston Rockets 116:121*  /2:1/

* - po podaljšku
/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.