Šport > Košarka
12 ogledov

Grom preglasen za Grizlije

Derek Fisher Durant Oklahoma Memphis končnica Reuters
Oklahoma City Thunder je v prvem krogu končnice doma premagala Memphis Grizzlies (100:86) in povedla z 1:0 v zmagah. Beno Udrih je v dobrih 14 minutah za Memphis dosegel tri točke, štiri skoke in podajo. Presenetljiv poraz Clippersov in Pacersov.

Košarkarje Memphisa sta pokopala Kevin Durant, ki je dosegel 33 točk, osem podaj in sedem skokov, ter Russell Westbrook, ki je dosegel dvojni dvojček s 23 točkami in desetimi skoki, ob tem pa je imel še pet podaj. Prek deset točk je v vrstah domačih dosegel le še Serge Ibaka (17), pri gostih pa je bila s takim izkupičkom četverica na čelu z Zachom Rundolphom, ki je 21 točkam dodal še 11 skokov. Oklahoma je v prvem polčasu že vodila s 25 točkami prednosti, osem minut in 45 točk pred koncem pa so se gostje približali na vsega dve točki (74:72). Nato sta se povsem razigrala Durant, ki je do konca zadel devet točk, Westbrook pa tri manj.

V prvih tekmah končnice so prednost domačega igrišča izgubila kar tri od štirih moštev. V drugi tekmi na zahodnem delu so igralci Los Angeles Clippers klonili z Golden State Warriors (105:109), na vzhodnem delu pa Toronto Raptors z Brooklyn Nets (87:94), Indiana Pacers pa z Atlanto Hawks (93:101).

Sokoli presenetili Indiano

Indiana, ki je bila v rednem delu najboljša na vzhodnem delu, je izgubila zato, ker ji ni uspelo zaustaviti presenečanja tekme, saj je 28 točk za rekord kariere dosegel Jeff Teague, ki je po rodu pripadnik prvotnih prebivalcev Amerike. Ob tem je Paul Millsap zbral 25 točk in gostje so po izenačenju na 50:50 v tretji četrtini povedli in nato vodili do konca dvoboja.

"Kar nepričakovano težko smo začeli serijo in to s porazom. Toda to je bila šele prva tekma, čaka nas še dolga končnica in mislim, da bomo našli način, da izpolnimo naše cilje," je dejal Paul George. Zvezdnik gostiteljev je sicer dosegel 24 točk, 10 skokov in pet podaj, toda iz igre je metal le 6:18. Indiana je lani v velikem finalu lige po sedmih tekmah izgubila z Miamijem.

Thompson in Lee nadomeščala Curryja

Deron Williams in Joe Johnson sta s po 24 točkami vodila Brooklyn do zmage v Kanadi, Klay Thompson (22 točk) in David Lee (20 točk, 13 skokov) pa ekipo Warriors v Los Angelesu, kjer je Chris Paul za domače zbral 28 točk in osem podaj.

Liga NBA (končnica), 1 krog:

Vzhod:
Toronto Raptors : Brooklyn Nets 87:94 /0:1/
Indiana Pacers : Atlanta Hawks 93:101 /0:1/

Zahod:
Oklahoma City Thunder : Memphis Grizzlies 100:86 /1:0/
Los Angeles Clippers : Golden State Warriors 105:109 /0:1/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.