Šport > Košarka
4905 ogledov

Zoki: Bil sem blizu tega, da prepričam Gogija v vrnitev

Goran Dragić Profimedia
Morda pa še obstaja upanje.

"Bil sem zelo blizu temu, da spremeni mnenje glede nastopa na svetovnem prvenstvu, a se nanj nismo kvalificirali. Rad bi ga videl igrati. On, Luka Dončić, jaz, Anthony Randolph in vsi ostali fantje... To bi bila nora ekipa," je besede slovenskega reprezentanta Zorana Dragića na twitterju zapisal litovski novinar Donatas Urbonas. Zoran je sicer moral zaradi poškodbe izpustiti evropsko prvenstvo 2017, ki je Sloveniji prineslo zlato odličje.

V nov lov na EuroBasket so Slovenci vstopili s četrtkovim nepričakovanim in neljubim porazom pri Madžarski. Zoki je tokrat manjkal, ker je pred kratkim prestopil k Baskoniji, ki igra v Evroligi, evroligaški igralci pa zaradi predolgega spora med vodilnimi možmi tega tekmovanja in Fibo ne nastopajo v kvalifikacijah. V tem času imajo evroligaške tekme.

košarkarska reprezentanca Po porazu Šport "Poznala se je razlika v uigranosti"

"Seveda je bilo nekaj dvomljivcev," je sicer o svojem povratku v Evroligo dejal mlajši od bratov Dragić in nadaljeval: "Toda sam nisem nikoli dvomil. A saj veste, kakšni so generalni managerji in klubi. Ko slišijo o poškodbi kolenskih vezi, so vsi prestrašeni. Mislim, da sem dokazal, da sem še vedno v dobrem stanju in da lahko povzročim kar nekaj škode."

Zoran Dragić | Avtor: Epa Epa

Slovenska izbrana vrsta je sicer od dviga pokala v finalu Istanbula odigrala 13 tekem, pri tem pa zabeležila le tri zmage in kar 10 porazov. Selektor Rado Trifunović je že večkrat ponovil, da je razlog tudi v tem, da ne more računati na vse najboljše Slovence. Luka Dončić je sicer že napovedal igranje v junijskih olimpijskih kvalifikacijah, v NBA je tudi Vlatko Čančar, prav tako Goran Dragić, v Evroligi pa poleg Zorana trenutno igra tudi Žan Mark Šiško, ki nosi dres Bayerna.

A tudi selektor še ni povsem obupal nad mislijo, da se bo v reprezentanco vrnil tudi Goran Dragić. "Ne vem, kaj naj rečem. Jaz ne bom nikoli pritiskal nanj, če bi pa sam želel priti, pa bomo izjemno veseli. Ga bom pa vsekakor vsaj malce zbodel. Seveda. Ne bom pa vrtal vanj, saj je resnično veliko storil za reprezentanco, vsako njegovo odločitev je potrebno spoštovati," je o minimalnih možnostih udeležbe Gogija na OI kvalifikacijah dejal Trifunović. 

Jordan Morgan Šok za začetek Šport Tekma z Madžarsko odločena v zadnjih sekundah

Kapetan zlate generacije iz Istanbula je sicer že večkrat dejal, da se ne namerava vrniti v izbrano vrsto. Razlog leži v tem, da pri 33 letih njegovo telo po naporni NBA sezoni potrebuje počitek. Član Miamija je sicer včeraj spremljal nastop Slovenije v kvalifikacijah proti Madžarski in takoj po tekmi izrazil začudenje nad porazom slovenske reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.