Šport > Košarka
332 ogledov

Izbran kapetan za te kvalifikacije

edo murić luka dončić Edo Murić in Luka Dončić.
Moško člansko reprezentanco v četrtek čaka začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021.

Izbranci selektorja Rada Trifunovića se bodo v četrtek v Sombotelu ob 18. uri pomerili z Madžari. Kot so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije, bo kapetan tudi v prihodnje Edo Murić.

Ta ima v trenutni reprezentančni zasedbi največ uradnih nastopov. Zbral jih je 53, kar ga na večni lestvici uvršča na 13. mesto. Ljubljančanu bosta pri opravljanju vloge kapetana pomagala preostala najizkušenejša v izbrani vrsti, Jaka Blažič in Klemen Prepelič. Blažič je na uradnih tekmah dres s slovenskim grbom oblekel 44-krat, Prepelič pa je zabeležil 34 uradnih nastopov.

"Veseli me, da je v reprezentanci znova nekaj fantov, na katere v prejšnjih kvalifikacijah nismo mogli računati. To je dober znak. Ekipa je videti super, vse je zelo pozitivno. Fantje so pravi borci z odličnim značajem in vsi se zavedamo, kaj je naš cilj v prvem ciklu kvalifikacij. To sta dve zmagi in upamo ter verjamemo, da nam bo zastavljeni cilj uspelo izpolniti. Biti kapetan te ekipe je velika čast, ponos in privilegij. To so sanje vsakega mladega košarkarja in naredil bom vse, da upravičim vlogo, ki mi je zaupana," je dejal Murić.

Edo Murić | Avtor: Profimedia Profimedia

Reprezentanca se bo v Sombotelu prvič predstavila tudi v novih dresih, ki so jih lani poleti na evropskem prvenstvu premierno nosile članice.

Po četrtkovi uvodni kvalifikacijski preizkušnji na Madžarskem izbrano vrsto že v nedeljo v Kopru čaka domača premiera proti Avstriji. Tekma v Bonifiki se bo v nedeljo, 23. februarja, začela ob 17. uri.

Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima. V predprodaji stanejo po osem evrov, ob nakupu treh vstopnic pa je v predprodaji četrta vstopnica brezplačna. Na dan tekme bo cena posamezne vstopnice 12 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.