Šport > Košarka
2543 ogledov

Bivši zvezdnik lahko pri 40-ih postane prvak lige NBA

Joe Johnson Profimedia
Zaradi dveh minut lahko osvoji šampionski prstan.

V finalu lige NBA se bosta od četrtka naprej (petka zjutraj po slovenskem času) merili franšizi Golden State Warriors in Boston Celtics. Za slednjo bo še kako stiskal pesti nekdanji uspešni košarkar Joe Johnson, ki bo konec tega meseca dopolnil 41 let.

Sedemkratni udeleženec All-Star tekem, ki je bil leta 2010 izbran tudi v tretjo peterko lige, je namreč v tej sezoni odigral manj kot dve minuti v dresu Keltov, vseeno pa mu lahko ob osvojitvi lovorike pri Bostonu podelijo šampionski prstan. 

Johnson je sprva svojo NBA kariero sicer sklenil leta 2018 v Houstonu, nato pa se posvetil košarki 3x3, kjer je takoj postal eden najboljših igralcev.

V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2023 je ob izostanku NBA igralcev nastopal v dresu reprezentance ZDA, ob težavah s koronavirusom v tej sezoni in posledičnem pomanjkanju igralcev pa so z njim desetdnevno pogodbo podpisali tudi pri Bostonu. Zaigral je 22. decembra na dvoboju proti Clevelandu, na parketu je prebil zadnjo minuto in 57 sekund tekme, ki so jo Celtics tudi dobili.

Joe Johnson | Avtor: Profimedia Profimedia

V svojo statistiko je vpisal dve točki. Na naslednjih tekmah ni več stopil na igrišče, pri Bostonu pa mu niso več ponudili novega desetdnevnega sodelovanja.

Ob osvojitvi naslova lahko zmagovalec sicer s prstanom nagradi tudi igralce, ki trenutno niso več v kadru, a so zaigrali med sezono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice