Šport > Košarka
22597 ogledov

Bizarna tekma na EP, igralci s protestom, Slovenija pa do druge zmage

košarka youtube
Na evropskem prvenstvu do 18 let so se košarkarji srečali z zelo težkimi razmerami.

Niš gosti evropsko prvenstvo za košarkarje do 18 let, prireditelji pa so se že na začetku tekmovanja srečali s težkimi razmerami. V tem delu Srbije so se v zadnjih dneh razbesnela številna neurja, vlažnost v zraku in pomanjkanje klimatskih naprav pa je vplivalo tudi na košarkarski parket v dvorani osnovne šole Mika Antić.

Številnim mladim košarkarjem je tako na tekmah obupno drselo, vse skupaj pa je višek doseglo na tekmi med Turčijo in Poljsko, ko jo je zaradi tega skupil poljski reprezentant.Jakub Szumert. Igralci obeh ekip nato niso več želeli igrati, svoj protest so izrazili s številnimi podajami in izgubljenimi žogami, v zadnjih petih minutah niso niti enkrat vrgli na koš tekmeca.

Na omenjenem tekmovanju sicer nastopa tudi slovenska reprezentanca pod taktirko Dejana Gašparina. Izbranci slednjega so v soboto premagali Finsko z 78:63, na nedeljski tekmi proti Češki pa so že ob polčasu vodili za 26 točk. Dvoboj se je na koncu končal z rezultatom 89:60.

V tej starostni kategoriji so sicer pred dvema tednoma Slovenke postale evropske prvakinje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.