Šport > Košarka
34 ogledov

Blažič: "Zvezda je prava sredina zame, želim trofeje"

Union Olimpija Krka liga ABA Stožice Blažič Vladović Bolčina Klobučar ABA
Jaka Blažič, ki je v ponedeljek potrdil prestop iz Union Olimpije v Crveno zvezdo, je spregovoril za srbske medije.

Nadarjeni slovenski košarkar Jaka Blažić je v Beogradu pri Crveni zvezdi že prestal zdravniške preglede, v Srbiji pa se je zadržal le nekaj ur, saj se je moral hitro vrniti v Slovenijo. Že v četrtek mladi organizator igre namreč potuje v Združene države Amerike, kjer bo v dresu ekipe Milwaukee Bucks igral poletno ligo.

"Košarka ni moja prva ljubezen. Najprej sem treniral hokej, že ko sem imel šest ali sedem let. Potem pa sem z Michaelom Jordanom vzljubil košarko, ki sem jo začel igrati z desetimi leti. Takoj sem se zaljubil," je najprej o sebi povedal Blažič, ki ne skriva, da je svojo agresivnost na parket prenesel iz najhitrejše moštvene igre na svetu.

"To je prava sredina zame"

Jaka je že pri 17 letih igral za člansko ekipo kranjskega Triglava. Nato je nastopal za Slovan, zadnji dve sezoni pa je bil član Union Olimpije, s katero je osvojil dva slovenska pokala. 

"Prvo leto pri Olimpiji je bilo turbulentno. Potreboval sem čas, da se navadim na tako kvalitetni tekmovanji kot sta liga ABA in Evroliga. V pretekli sezoni pa sem dobil veliko priložnosti, da se uveljavim in mislim, da sem to izkoristil. Sedaj sledi nov korak v moji karieri in mislim, da je to prava sredina zame."

"Z Zvezdo osvajati trofeje"

In zakaj ravno Zvezda? "Takoj po koncu sezone sem bil informiran, da je Zvezda zainteresirana zame. Takrat so se začeli pogovori in vse se je odvijalo v tej smeri. Iskreno povedano, me druge opcije niso pretirano zanimale. Zvezda je bila najbolj konkretna in mislim, da je bila to najboljša možnost zame."

Kot že veste, bo Jaka kmalu oblekel dres Milwaukee Bucks. "Nisem bil izbran na naboru, to pa bo odlična priložnost, da se primerjam z igralci na pragu lige NBA in da vidim, ali lahko po Zvezdi naredim še ta korak naprej. Ampak najprej se želim izkazati v Beogradu in z Zvezdo osvajati trofeje."

"Specifičen ambient za igro"

Blažič ni skrival zadovoljstva, da bo v bodoče igral pod taktirko trenerja Dejana Radonjića in da se že veseli vročega vzdušja na domačih tekmah.

"Rad igram hitro košarko. Zato sem tudi prišel v Zvezdo, ker vem, kakšen je slog trenerja Radonjića. V obrambi pa imam še veliko potenciala za napredek in dal bom vse od sebe. Je pa tu zelo specifičen ambient za igro. O tem govori celo košarkarska Evropa. Komaj čakam, da to doživim in mislim, da bom užival. Upam, da bomo vsi skupaj imeli veliko razlogov za zadovoljstvo v prihodnji sezoni," je zaključil Jaka.

Zvezdaši so v pretekli sezoni klonili v finalu lige ABA proti največjemu rivalu Partizanu, ki je bil od njih boljši tudi v finalu državnega prvenstva, ki ga je dobil s 3:1 v zmagah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.