Šport > Košarka
21 ogledov

Bo Cantu znova padel?

Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Salin Page Rannikko Rupnik Anže Petkovšek
Za evroligaše se začenja drugi del tekmovanja po skupinah. Union Olimpija bo v naslednjih petih tekmah trikrat gostovala in dvakrat igrala pred domačo publiko; prvič v četrtek ob 20. uri proti italijanskemu Cantuju, ki ga je na prvi tekmi senzacionalno premagala.

Union Olimpija je sredi oktobra pripravila največje presenečenje uvodnega kroga Evrolige, saj je proti ekipi, ki je bila do tedaj nepremagana v italijanskem prvenstvu, zabeležila prepričljivo in nepričakovano zmago. Žal je ta doslej edina zmaga zeleno-belih v Evroligi in glede na razpored drugega dela prav veliko novih ni na vidiku. Po tekmi s Cantujem košarkarje Uniona Olimpije čakata gostovanji v Carigradu in Atenah, nato najverjetneje zadnja evroligaška domača tekma za nekaj časa proti Himkiju in za konec sredi decembra še pot v Madrid.

Trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski priznava, da bo v četrtek veliko težje doseči ugoden rezultat kot na prvi tekmi v Cantuju. "Tedaj smo bili velika neznanka, saj Italijani niso poznali naših igralcev in se nanje niso mogli pripraviti. Hkrati smo odigrali odlično tekmo, zbrano in natančno. Zadevo bo treba ponoviti, čeprav se zavedamo, da je Cantu trenutno v odlični formi. Zadnje dve tekmi je dobil z več kot dvajsetimi točkami prednosti," pravi Filipovski.

"Cantu je malce spremenil svojo igro v primerjavi s prvo tekmo, še vedno pa ostaja zvest svoji filozofiji, ki je vztrajno in potrpežljivo napadanje. Žoga dolgo časa kroži, saj igralci čakajo na napako obrambe ali ugoden, odprt met na koš. Zato bomo morali igrati zbrano, disciplinirano in čakati na svojo priložnost," dodaja Filipovski.

Filipovski Union Olimpija Fenerbahče Evroliga Stožice | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Prekinili negativno serijo

Union Olimpija je v nedeljo prekinila niz sedmih porazov. Tekma proti madžarskemu Szolnoku v Ligi ABA je prišla kot naročena, razpored naslednjih dveh tekem pa ponuja priložnost za popolni zasuk. Ljubljančani bodo namreč še dvakrat gostitelji, po Cantuju še v ponedeljek proti beograjskemu Partizanu. Tekma proti slednjemu je za zmaje zelo pomembna v boju za priključek v zgornjo polovico lestvice Lige ABA, zato so v klubu pripravili posebno ponudbo za gledalce.

Vstopnice za Cantu v prvi kategoriji in tako imenovane premium vstopnice bodo veljale tudi na tekmi proti Partizanu. Hkrati bodo za ponedeljkovo preizkušnjo veljale tudi vstopnice za nogometno tekmo med Olimpijo in Domžalami, ki je na sporedu v soboto, imetniki paketa Evro pa bodo imeli pri nakupu vstopnic za Partizan dvajset odstotkov popusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.